Tarsus’ta buğday hasadı | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus’ta buğday hasadı

Tarsus Belediyesi tarafından toprakla buluşturulan ata ve yerli tohum buğdayının hasadı gerçekleştirdi. 55 dekarlık araziye edilen ata ve yerli tohum buğdayında 22 ton buğday elde edildi.

Tarsus’ta buğday hasadı


Tarsus Belediyesi tarafından binlerce ata ve yerli tohum buğdayı, sevgiyle filizlendi, emekle büyüdü ve Tarsus'un bereketli topraklarında buğdaya dönüştü. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla hasadı gerçekleştirildi. Yapılan hasatta 22 ton buğday elde edildi. Hasadı yapılan buğdaylar vatandaşlara 5 dekarlık tohum desteği olarak ücretsiz dağıtılacak, aynı zamanda elde edilen balyalar hayvan üreticilerine yüzde 50 hibeli olarak verilecek.

Belediyenin kendi olanaklarıyla Şelale Mevkii Engelsiz Yaşam Alanı’nda ve Ergenekon Mahallesi’nde toplamda 55 dekarlık arazilerine Kasım ayında ektiği Ata Tohumu Kunduru Buğdayı ve yerli çeşit tohumlar, büyüyerek buğdaya dönüştü.  Hasat çalışmasında 4 ton Kunduru Buğdayı, 18 ton ise yerli çeşit buğday elde edildi. Tarsus’ta tarımın ve buğdayın önemi konusunda her zaman büyük çalışmalar yapan Başkan Bozdoğan, hasada katılarak sekiz köşe kasket takıp orakla ekin biçti. Aynı zamanda biçerdövere bindi ve buğdayları inceledi. (Haber Merkezi)