Bakan gitti, soruşturması kaldı yadigâr | Güney Gazetesi Mersin

Bakan gitti, soruşturması kaldı yadigâr

Polis, o sloganların organize olup olmadığını soruşturuyor

Bakan gitti, soruşturması kaldı yadigâr



 

ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin İdman Yurdu’nun şampiyon olarak 2. Lig’e çıktığı maçın ardından dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sahaya inmiş, MİY taraftarı Nebati’yi ve beraberindekileri yuhalamıştı. Taraftarlar “Mecliste Hizbullah istemiyoruz”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde sloganlar atmıştı. Nebati’ye soğuk duş etkisi yapan bu protestonun ardından kulübün basın sözcüsü istifa etmek zorunda kalmıştı.

Nureddin Nebati, bakanlık koltuğunu kaybetti ancak o gün yaşananlarla ilgili soruşturma derinleştirildi. Polisin, 20’ye yakın Mersin İdman Yurdu taraftarını tespit ettiği, bu kişilerin Emniyet’e ifadeye çağrıldığı öğrenildi. Soruşturmayı yürüten polisin taraftarlara “O sloganları neden attınız?”, “Organize şekilde mi attınız” diye sorduğu de edinilen bilgiler arasında.

 

MECLİS ÜYESİ İFADE VERDİ, EVİNE DÖNDÜ, SALDIRIYA UĞRADI

 

CHP’li Akdeniz Belediye Meclisi üyesi Aydın Demirci de soruşturma kapsamında Emniyet’e davet edilerek ifade verdi. Emniyet’teki ifadesinin ardından evine dönenen Demirci bir süre sonra dışarı çıktığında mahallesinden bir şahsın bıçaklı saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Demirci’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.