5 yılın ardından ilk tedbir alındı | Güney Gazetesi Mersin

5 yılın ardından ilk tedbir alındı

Aydıncık’ta sık sık meydana gelen ölümlü trafik kazalarına karşı yurttaşlar tedbir alınması için yıllardır mücadele ediyordu.  Aydıncıklıların 5 yıldır süren mücadeleleri sonuç verdi. Karayolları Genel Müdürlüğü kazaların meydana geldiği bölgelere trafik lambası koyma çalışmalarını başlattı.

5 yılın ardından ilk tedbir alındı


ELVAN KONUK

 

Aydıncık’ta D-400 Karayolunda ve kent merkezinde ölümlü trafik kazalarına karşı yurttaşlar taleplerini defalarca yetkili kurumlara iletmişti.  Yurttaşların sorunlarını duyuran Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER), geçtiğimiz günlerde Aydıncık Kent Konseyi Trafik Güvenliği Çalışma grubu kurmuş, ilgili kurumlara yeniden dilekçe yazmıştı. Aydıncık’ta meydana gelen ölümlü trafik kazalarına karşı 5 yıl sonra ilk tedbir alındı.

Diğer taleplerininin de karşılanması gerektiğine ve trafik lambalarının tek başına yeterli olmayacağına dikkat çeken AGİKDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şimşek, “Trafik kazasında kaybettiğimiz canları anma noktası olan Dörtayak Anıt Mezar kavşağına trafik lambası konulması çalışması 11 Haziran günü itibariyle başlamıştır. Orman işletme yanında ve Büyükalan Zeybekler Caddesi noktasına da ışıklar yapılacağı bilgisi verilmiştir” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Aydıncık Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan’a teşekkürlerini dile getiren Şimşek, “Taleplerimiz içinde olan diğer hususlar yapılmazsa korkarız kazalar olmaya devam edecektir. Öncelikle ışıklarda arkadan çarpmaların olmaması ve tehlikenin azaltılması için ışık noktasında sağa sapacak olanlara, emniyet şeridi yapılmasını yetkililerin değerlendirmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.