Halk oyunlarında şampiyonlar belli oldu | Güney Gazetesi Mersin

Halk oyunlarında şampiyonlar belli oldu

Halk oyunlarında şampiyonlar belli oldu


Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2023 yılı Faaliyet programında yer alan "Kulüpler arası Halk Oyunları İl Birinciliği" tamamlandı. Edip Buran Spor Salonunda  minikler, yıldızlar, büyükler kategorilerinde geleneksel düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarda gerçekleştirilen "Kulüpler arası Halk Oyunları İl Birinciliği" birbirinden çekişmeli yarışmalara sahne oldu.

Yarışmalar sonunda, minikler geleneksel düzenlemesiz dalda Iğdır İlkokulu Gençlik ve Spor Kulübü 87 puanla, minikler geleneksel düzenlemeli dalda ise Mersin Sanat Akademisi Gençlik ve Spor Kulübü 85.33 paunla birinci oldu. Toroslar Belediyesi Spor Kulübü ise 87.33 puan ile hem yıldızlar geleneksel düzenlemeli dal da hem de 87.66 puan ile büyükler geleneksel düzenlemesiz dalda birinci oldu.  

 

 

Dereceye giren takımlar Mersin’i Kulüplerarası Halk Oyunları Türkiye Grup Birinciliği'nde temsil etmeye hak kazandı.

Ödül töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, ailelerin çocuklarının arkasında olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. İl seçmelerinde başarılı olup olmamaktan ziyade gençlerin ve ailelerin bu tür organizasyonlarda uyum içerisinde olmalarının kendileri için gurur ve onur verici olduğunu ifade eden Demir, “Bizler çocuklarımızı sporun içerisine çekip tesislerimizden faydalanmalarını sağlamak istiyoruz. Velilerimize de bu konuda bizlere yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum. Dereceye giren takımlarımızı tebrik ediyorum. İlimizi temsil edececekleri Türkiye Grup Yarışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

 

Kulüpler arası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışları sonunda dereceye giren takımlara madalya, kupa ve başarı belgeleri Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vedat Akyar, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yunus Özdemir ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Merkez hakem kurulu üyesi Hakan Uysal ve Ulusal Hakem Ebru Aksu tarafından verildi.

 

BAŞKAN YILMAZ; “GURUR DUYDUK”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, halk oyunları ekibini tebrik ederek; “Geleceğimiz olan gençlerimizi koşulsuz seviyoruz. Geçtiğimiz yıllardaki yarışmada birinci olan Halk Oyunları Ekibimiz, bu yıl da şampiyonluğu elde ederek bizleri yine gururlandırdı. Gençlerimizi, eğitmenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

“Sporda, sanatta, tüm sosyal ve kültürel faaliyetlerde başarı çıtamızı daha da yukarı taşımaya devam edeceğiz” diyen Başkan Yılmaz; “Kültürümüzün yansıması olan halk oyunlarına çocuklarımızın sahip çıktığını ve bu aktivitelerin içinde yer aldığını görmek bizleri de mutlu ediyor. Biz de Toroslar Belediyesi olarak onların her zaman yanlarındayız” diye konuştu. (Haber Merkezi)