Alina Iagupova ÇBK’da | Güney Gazetesi Mersin

Alina Iagupova ÇBK’da

Alina Iagupova ÇBK’da


HASAN KÜÇÜK

 

ING Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi önümüzdeki sezon için transfer çalışmalarına başladı. Mersin ekibi daha önce 3 sezon turuncu lacivertli formayı giyen ve geçtiğimiz yıl Fenerbahce Alagöz Holding’te parkeye çıkan Ukraynalı oyun kurucusu Alina Iagupova ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan transfer ile ilgili açıklamada, “3 sezon formamızı giyen Alina Iagupova ile 3 yıllık sözleşme imzaladık” ifadeleri kullanıldı.

9 Şubat 1992'de Ukrayna'nın Dnipropetrovsk kentinde dünyaya gelen Alina Iagupova, basketbola 2008 yılında doğduğu kentin takımında başladı. Daha sonra ülkesinde Regina Basket-Bar ve Kirovograd formaları giyen Iagupova, Kazakistan'da Astana ve Kokshetay, Belçika'da Castors Braine ve Fransa'da Villenueve takımlarda da oynadı. 1,86 m boyunda olan ve skorer gard ve kısa forvet pozisyonlarında oynayan Iagupova, daha önce ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’nde parkeye çıkmıştı. Başarılı şutör, 2022/2023 sezonunda Fenerbahçe Alagöz Holding formasıyla EuroLeague Women şampiyonluğu ve ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu şampiyonluğu yaşadı.