“Limon üreticisi ‘imdat’ diyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Limon üreticisi ‘imdat’ diyor”

Limon üreticisinin imdat çığlığı attığını vurgulayan CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, hükümete seslendi. Çakır, “Neredeyse yeni limon hasadı başlayacak, ama biz daha eskisini satamadı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin başına, Erdemli’den sesleniyorum. Erdemli ‘imdat’ diyor ‘imdat” dedi.

“Limon üreticisi ‘imdat’ diyor”


ELVAN KONUK

 

Erdemli’de limon üreticileriyle biraraya gelen CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, üreticilerin depolarda beklettiği limonların çürüdüğünü söyledi.  Sosyal medya hesabından video paylaşan Çakır,  “Çiftçinin sonu toprak satmak mı olsun? Maliyetinin altında satış yaparak bu insanlar nasıl ayakta kalacak, üretime nasıl devam edecek, ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak? Bunları yapamayan bir çiftçi ekip biçmeye neden devam etsin? Çiftçiyi malını sattırmak zorunda bırakmayın. Ben çiftçinin vekili Hasan Ufuk Çakır olarak Hükümete sesleniyorum, üreticinin elinden tutun çiftçiyi bu zor durumdan çıkarın” dedi.

 

“DEPODAKİ LİMONLAR ÇÜRÜDÜ”

 

Paylaştığı videoda limon üreticilerinin sorunlarına dikkat çeken Çakır, “Limoncu limonu deposunda çürüttü, dinlenmiş limonu döküyor. Yeni limon hasadı başladı. Neredeyse yeni limon geliyor, başında meyve var. Ama biz daha eskisini satamadık. Başında limonun fiyatı 3 lira, girdi maliyetleri çok yüksek. Limonun başında fiyatı en az 11 lira olması lazım. Dinlenmiş limonun fiyatı ise en az 20 lira olması lazım.  Maalesef çürüttünüz limonu. Onun için devleti, hükümeti ‘limonculara sahip çıksın, narenciyeye sahip çıksın’ diye uyarıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“BÖYLE DEVAM EDERSE BAHÇELERİMİZİ KESECEĞİZ”

 

Üreticilerin sesini duyurmayı amaçlayan Çakır, “Bu ağaçlara bakması kolay değil, bebek gibi. Bu ağaç en az 5-6 yılda meyve verir, senede 3-4 defa ilaç verilir. Bunun gübresi var, suyu var, işçiliği var. İhracat yok, şu vaziyete bakın, çürümüş limon. Biz de ne yapıyoruz döküyoruz. Onun için Türkiye Cumhuriyeti devletinin başına sesleniyorum, Erdemli’den sesleniyorum. Erdemli ‘imdat’ diyor ‘imdat’. Bize sahip çıkın, sesimiz olun. Böyle devam ederse biz bahçeleri kesip, mülklerimizi satacağız” diye konuştu.


  “Limon üreticisi ‘imdat’ diyor”