Sorumluluk alma çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

Sorumluluk alma çağrısı

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV’de yayınlanan ‘Medya Mahallesi’ programına katıldı. CHP kurultay süreci hakkında konuşan Başarır, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yenilgiye uğradıklarını ve bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Birçok kişinin sorumluluk alması gerekiyor” dedi.

Sorumluluk alma çağrısı


MAYSA DERYAYEVA


Mersin’de CHP’nin milletvekili sayısını arttığına değinen Başarır, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan yüzde 48’lik oyun bir başarı olmadığını söyledi.

Seçim sonucunun iyi bir şekilde analiz edilmesi gerektiğini ifade eden Başarır, “Mersin Milletvekili adayıydım. 3 milletvekili 5’e çıktı, oy oranımız arttı ama şunu söyleyemem. Benim sorumluluğum yok diyemem burada hepimizin sorumluluğu var. Bu seçimde maalesef üzülerek söylüyorum içim kan ağlıyor. Bir yenilgi aldık bunun değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun birçok açıdan değerlendirilmesi gerekiyor. Söylem, ideoloji, kadro yani bunların hepsi değerlendirilmeli ve bunların kurultay sürecinde, ilçe, il kongrelerinde aramızda bunların değerlendirmesini yapıp bir hesap vermeliyiz” şeklinde konuştu.

 

“YENİ SÜREÇTE TÜRKİYE’NİN ÇOK SORUNLARI VAR”

 

Başarır, “Süreci sadece isimler üzerinden değil bir kez daha söylüyorum ideolojik söylemlerimiz ve kadrolarımız başarılı, başarısız sebepleri hepsi bir bütün olarak masaya yatırılmalı. Bu durumda partimizin Grup Başkanvekilliği, milletvekilliği bir ismin sorumluluk almak istemesi gayet normal, gayet yerindedir. Bunu da garipsememiz gerekiyor. Birçok kişinin sorumluluk alması gerekiyor ve bu sorumluluğu paylaşması gerekiyor.  O yüzden biz yüzde 48 aldık iyi sonuç değil bizim oturup şapkamızı önümüze koyup yeni süreçte Türkiye’nin çok sorunları var” ifadelerini kullandı.

27. Dönemde de Mersin’den Milletvekili seçilen ve bu yıl dokunulmazlığı kaldırılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçimin yenilenmesiyle şu anda dokunulmazlığında bir sorun olmadığını söyledi.

 

 

“Çocuklara bunu yapmayın”

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim pankartına bıyık ve kaş çizdiği, küfürlü ifadeler yazdığı iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki M.K.’nın ailesini ziyaret etmişti.

Çocuğun reşit olmadığını ve tutuklamasında bir gerekçe olmadığını ifade eden Başarır, “16 yaşındaki bir çocuk tutuklandı. Tutuklamanın bir gerekçesi yok. Bu suç katalog suçlarda değil. Adalet Bakanının izni gerekiyor. Çocuk olup olmadığı, işlediği suçun sonuçlarını idrak edip etmediğini Adli Tip Birimi belirlemeli. Hiçbiri yapılmadan 16 yaşındaki bir çocuk cezaevine koyuldu. Belki Adli Tip Kurumu şunu diyecek büyük bir ihtimalle bu çocuğun suç işlemediğini daha birey olma sürecini tamamlamamıştır diyecektir” dedi.

Başarır, “Kendini savunamayacak, kendine basacak durumda değil belki o anne babanın üzüntüsünü tüm Türkiye’ye paylaşıyorum. Yapmayın. Bari çocuklarla uğraşmayın. Mersin’e gittiğim ilk gün bizzat anne babayı ziyarete gittim. İtiraz sürecini konuşmadılar belki evladımızı bize verirler diye ama vermediler. Biz sonuna kadar dava sürecini, cezaevindeki sürecini avukat arkadaşlarımızla takip ediyoruz. Önce onun psikolojik durumunu bulmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.