Seyircisiz oynamadan para cezası ile kurtuldu<br>Carettalar’a ceza yağdı | Güney Gazetesi Mersin

Seyircisiz oynamadan para cezası ile kurtuldu
Carettalar’a ceza yağdı

Seyircisiz oynamadan para cezası ile kurtuldu<br>Carettalar’a ceza yağdı


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin’de 9 Haziran’da oynanan MSK’dan 4, Yalova’dan da 2 oyuncunun diskalifiye edildiği Misli.com Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final ikinci maçında yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu Carettarlar’a ceza yağdırdı. MSK’ya verilen  saha kapatma cezası para cezasına çevrildi.

MSK’nın 63-71 kaybettiği maçın son saniyelerinde Koray Uzunhasan’ın konuk oyuncu Ricardo Ledo’ya bulduğu sayı sonrası müdahalesine MSK benchi dahil olunca ortalık bir anda karışmış MSK’dan Recep Doğrusöz, Koray Uzunhasan, Önder Atun ve Berkay Genç, Yalova’dan ise Sercan Topçu ve Recardo Ledo diskalifiye edilmişti.

 

SEYİRCİSİZ OYNAMA PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

 

TBF Disiplin Kurulu takım ve oyunculara verilen cezayı açıkladı. Gerçekleşen salon ve seyirci olaylarının ikinci defa olması nedeniyle MSK’ya 10 bin TL ceza verildi. Olayların anons yapılmasına neden olması nedeniyle 1 müsabakayı kendi salonunda seyircisiz oynama ceza verilerek 20 bin TL para ceza eklendi. Kulüp yöneticilerinin ihlalin önlenmesi adına ortaya konulan olumlu gayreti nedeniyle seyircisiz oynama cezası 20 bin TL para cezasına çevrildi.

Ayrıca merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle  altısı kesinleşmiş sekiz ayrı ceza bulunduğu için 54 bin 382 TL para cezası verildi. MSK’ya verilen toplam ceza 104.382 TL oldu.

 

 

MSK’lı basketbolcusu Koray Uzunhasan’a ise 20 bin TL ceza verildi. Uzunhasan’ın samimi pişmanlığı ihtiva eden yazılı savunmaları nedeniyle verilen ceza  10 bin TL’ye düşürüldü.

Recep Doğrusöz’e ise verilen 10 bin TL ceza ise samimi pişmanlığı ihtiva eden yazılı savunmaları nedeniyle 5 bin TL’ye düşürüldü.

MSK görevlisi Mustafa Boyacı’ya ise genel anons sistemini kullanarak seyircileri yönlendirmesi nedeniyle ihtar cezası v erildi.

 

YALOVALI İKİ OYUNCU DA CEZA ALDI

Yalovasporlu Ricardo Ledo’ya verilen 10 bin TL ceza ise sezon içinde ilk defa olması nedeniyle önce 5 bin TL’ye, samimi pişmanlığı ihtiva eden yazılı savunmaları nedeniyle ise 2 bin 500 TL’ye indirildi. Sercan Topçu’ya ise ihtar cezası verildi.