Yeni MİY tesisine kavuşuyor | Güney Gazetesi Mersin

Yeni MİY tesisine kavuşuyor

Yeni MİY tesisine kavuşuyor


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP) Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı ve Doğa Beton A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saltık arasında Yeni MİY Tesis Yenileme protokolü imzalandı.

İmza töreninde konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, yaklaşık 1 asırlık olan Yeni Mersin İdman Yurdu’nun  tesis ihtiyacı bulunduğuna dikkat çekerek “Gençlerin spora teşvik edilmesi, altyapı oluşturulması bağlamında Toroslar Belediyesi takıma Aziz Sancar Tesisleri’ni tahsis etmişti. Fakat bu tesislerin geliştirilmesi gerekiyordu. MİY yönetimi ve Toroslar Belediyesiyle, MIP’den destek talep ettik. Kabul ettiler. Sağlanacak desteğin resmileşmesi anlamında taraflar arasında protokol imzaladık. Kısa sürede yenilenecek tesisin sezona yetişmesi planlanıyor” dedi. Yeni MİY’in uzun yıllar sonra 2. Lige çıkmayı başardığını hatırlatan Vali Pehlivan tesisin kırmızı lacivrertlilerin mücadelesine ve altyapısına katkı sağlayacağını vurgulayarak destek verenlere teşekkür etti.

 

 

PTOTOKOL KAPSAMINDA YAPILACAKLAR

Mersin Valiliği koordinatörlüğündeki proje MIP, Toroslar Belediyesi ve Doğa Beton A.Ş. ortaklığında gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Toroslar Belediyesi tarafından 10 yıllığına Yeni MİY’e tahsis edilen Aziz Sancar Tesisleri üzerinde yapılacak tadilatın yüzde yüzde 75’lik maliyetini (11 milyon TL) MIP, yüzde 25’lik maliyetini (3 milyon 700 bin TL) Doğa Beton A.Ş. üstlendi. Proje kapsamında şu anda 16 olan oda sayı 36’ya çıkarılacak. Mevcut bulunan idari bina ve futbol sahası yenilenerek yeşil alan ve park alanı genişletilecek. (Haber Merkezi)