MIP 24 derslikli okul inşa edecek | Güney Gazetesi Mersin

MIP 24 derslikli okul inşa edecek

Mersin Valiliği Koordinatörlüğünde, Yenişehir’in Menteş Mahallesine 24 Derslikli İlkokul Yapımı Protokolü imzalandı.

MIP 24 derslikli okul inşa edecek


Mersin Valiliği, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Yenişehir İlçesi Menteş Mahallesine 24 Derslikli İlkokul Yapımı ve Çevre Düzenlemesi” protokolü imzalandı.

Vali Pehlivan, “Biraz önce MIP firmasıyla bir protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında 24 derslikli bir ilkokul inşa edilecek. Bu okulun finans desteğini MIP firması sağlayacak. MIP bilindiği üzere 16 yıldır Mersin Limanı'nın işletici firması. İlimizde bulunan ve ülkemizin en büyük limanı olan Mersin Limanı dünya genelinde de ilk 100 en büyük limanı arasında yer alıyor. 16 yıl içinde MIP tarafından yapılan bu ikinci okul olacak. Bununla birlikte inanıyoruz ki bundan sonraki süreçlerde bu sayı daha da artacaktır. Kendilerine de bugün bu protokol vesilesiyle vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bir ay içerisinde okulun inşaatı başlayacak. Protokol gereği İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu projenin elbette ki bir parçası, inşaatı firma gerçekleştirirken İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz de teknik ekip marifetiyle buranın gözetimini, denetimini yapacak. Bir yıl içerisinde 24 derslikli okulumuzun inşaatını bitirmeyi planlıyoruz. Yenişehir İlçemize ve İlimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hayırsever yaklaşımlarından dolayı MIP firmasına yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Protokol kapsamında, Mersin İli Yenişehir İlçesinde mülkiyeti Menteş Mahallesi 11 bin 121 ada 2 parsele, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP) tarafından, 24 Derslikli İlkokul binası çevre düzenlemesi dahil anahtar teslim şekilde yapılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilecek. Yapılacak olan okula “Yenişehir Mersin Uluslararası Limanı İlkokulu” adı verilecek. (Haber Merkezi)