Bedrettin Gündeş: <br> “Algı operasyonları ve iftiralarla karşılaştım” | Güney Gazetesi Mersin

Bedrettin Gündeş:
“Algı operasyonları ve iftiralarla karşılaştım”

Gizli tanık ifadeleriyle terör suçlamasıyla gözaltına alınan ve 9 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Bedrettin Gündeş, yaşanan süreci sosyal medya hesabından değerlendirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı’yken gözaltına alınan Gündeş, “Yalan, yanlış, iftira dolu bir ithamlar ve algı süreciyle karşılaştım. Ama bir saniye bile karamsarlığa, umutsuzluğa kapılmadım” dedi.

Bedrettin Gündeş: <br> “Algı operasyonları ve iftiralarla karşılaştım”


Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, geçtiğimiz yıl Tece Polisevi’ne düzenlenen terör saldırısının ardından gözaltına alınmıştı. Gizli tanık ifadelerinin ardından tutuklanan Gündeş, geçtiğimiz hafta yurtdışına çıkma yasağı şartıyla tahliye edilmişti. Gündeş, sosyal medya hesabından bir teşekkür mesajı yayınladı.

Hayatın akışı içinde; insanın beklemediği olaylarla karşılaşabildiğini söyleyen Gündeş, “İnsanın her gelişmeye, sonuca, başlangıca hazır olması lazım. Dünyadaki bütün problemlerin kaynağı, insanların birbirlerini anlayamaması, hırs ve ihtirasın aklın önüne geçmesindendir. Bir algı operasyonuyla bir müddet aranızdan ayrı kaldım. Bu süre içinde yaşamı ve gelişmeleri yeniden yorumladım” dedi.

 

“İFTİRA DOLU BİR İTHAMLAR VE ALGI SÜRECİYLE KARŞILAŞTIM”

 

Tutuklu olduğu süre boyunca biran olsun umutsuzluğa kapılmadığını dile getiren Gündeş, “Sevginin, erdemin, aklın ve sabrın atmosferi içinde konumlanınca insan; her türlü zorluğu ve engeli rahatlıkla aşabiliyor. Önemli olan insanın kendisiyle yüzleştiği zaman; kendini tanıması, inanması ve anlatabilmesidir. Tabi ki, anlamak isteyenlere… Yalan, yanlış, iftira dolu bir ithamlar ve algı süreciyle karşılaştım. Ama bir saniye bile karamsarlığa, umutsuzluğa kapılmadım” ifadelerini kullandı.

 

“TERÖR VE ŞİDDETİ BİR İNSANLIK SUÇU OLARAK GÖRDÜM”

 

Her zaman demokrasiye inandığını vurgulayan Gündeş, “Demokrasiden, insan haklarından, bir arada birlikte yaşayarak bu ülkenin her toprağından yeşeren değerlerle hep birlikte mutlu olmaktan yana oldum. Hayatımın her evresinde bunu savundum ve sosyal yaşamıma uyarlamaya çalıştım. Terör ve şiddeti bir insanlık suçu olarak görüp, bütün yaşamımı iyi genlerimin üzerinde şekillendirmeye çalıştım. Bu süre içinde; bana, aileme, sevdiklerime karşı yakın ilgisini, dostluğunu esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

“İYİLER İYİLİKLERİYLE, KÖTÜLER HİÇ VAR OLMAMIŞ GİBİ HİÇLİKLERİYLE ANILACAKLAR”

Asıl önemli olanın dostça yaşamak olduğunu dile getiren Gündeş, şu şekilde konuştu:

“Belki üniversitelerde “Tez” konusu olabilecek bu yargılama sürecinde; Çok değerli Avukatlarım Hamit Mert Avci ve Bilgin Yeşilboğaz’ın ve diğer Avukat dostlarımın yüksek ilgi ve performanslarından dolayı yürek sıcaklığında sevgilerimi ve teşekkürlerimi iletiyorum.

Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’ in bu süre içindeki ilgi ve yakınlığından dolayı da müteşekkirim.Her şeye rağmen bu güzel ülkede; örselense de hukukun işlediğini, adaletten uzaklaşanların eninde sonunda mahcup olacaklarına da inanıyorum. İyiler iyilikleriyle, kötüler hiç var olmamış gibi hiçlikleriyle anılacaklar… Dost görünmek değil, dostça yaşamaktır asıl olan.”