Mersin’de Suriyelilerin ücretsiz ilaç gideri 300 milyon lira! | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de Suriyelilerin ücretsiz ilaç gideri 300 milyon lira!

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcı İlay Aksoy, bir televizyon programında Mersin’deki Suriyelilerin ücretsiz ilaç giderlerinin 300 milyon lira olduğunu iddia etti.

Mersin’de Suriyelilerin ücretsiz ilaç gideri 300 milyon lira!


Çukurovanın Sesi haber sitesinden Hülya Güzel’in haberine göre, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcı İlay Aksoy, bir televizyon programında Mersin’deki Suriyelilerin ücretsiz ilaç giderlerinin 300 milyon lira olduğunu iddia etti.

Katıldığı bir televizyon programında ilaç sektörüne dair açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcı İlay Aksoy, Mersin ile ilgili çarpıcı sözler sarfetti. Mersin’de Ocak ayındaki rakamlara göre 242 bin kayıtlı Suriyelinin bulunduğunu dile getiren İlay Aksoy, sadece ocak ayında Göç İdaresi’nden eczacılara 25 milyon TL ödendiğini söyledi. Bu rakamında yılda 300 milyon liraya denk geldiğini dile getiren Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcı İlay Aksoy, bunun sadece Mersin’e ait rakamlar olduğunu belirtti. Aksoy, “Bu rakamı 81 ille çarptığımızda çok büyük bir para çıkıyor” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)