Aylık 25 milyon liralık ilaç faturası | Güney Gazetesi Mersin

Aylık 25 milyon liralık ilaç faturası

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcı İlay Aksoy’un Mersin’deki Suriyeli mültecilerin ücretsiz ilaç giderlerine 300 milyon ödendiğini iddiası sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Konuyu sorduğumuz Mersin Eczacılar Odası yetkilileri, Aksoy’un söylediği rakamları doğruladı.

Aylık 25 milyon liralık ilaç faturası


MAYSA DERYAYEVA


Ocak ayının rakamlarına göre, Mersin’e kayıtlı 242 bin Suriyeli’nin ilaç giderlerinin Göç İdaresi tarafından karşılandığını söyleyen DP’li Aksoy, “Sadece ocak ayında Göç İdaresi’nden eczacılara 25 milyon TL ödendi. Bu rakamında Mersin’ e ait ve yılda 300 milyon liraya denk geliyor. Bu rakamı 81 ille çarptığımızda çok büyük bir para çıkıyor” dedi.

 

 

Mersin Eczacılar Odası Başkanı Özgün Sağır, ayda 25 milyon yılda 300 milyon liranın Mersin’de yaşayan Suriyelilere ödendiğini söyledi. 

Göç İdaresi ile bazı eczanelerin anlaşması sonucunda Suriyelilerin ücretsiz ilaç alabildiğini belirten Sağır, “Göç İdaresi kapsamında bu ödemeler yapılıyor. Bunların ayrı bir sözleşmesi var. Bu reçeteli ilaçları karşılamak isteyen eczacılar sözleşmeyi imzalıyorlar. O sözleşmeyi imzaladıktan sonra Suriyeliler reçete ile ilaçları ücretsiz alıyorlar. Eczanelere ödemeleri Göç İdaresi yapıyor. SGK gibi kurallar onlar içinde geçerli, ödeme şartları, ilaç dozları hep aynı” dedi.