Barajı aşan ‘süper’ olacak | Güney Gazetesi Mersin

Barajı aşan ‘süper’ olacak

Barajı aşan ‘süper’ olacak


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin 1. Amatör Küme play-off maçlarını ilk 4’te tamamlayan Bozyazı Belediyespor, Akdeniz Zirvespor, Binevlerspor ve Çeşmeli Süper Amatör biletini kaparken 5. takım Taşucuspor ile Galataspor arasında perşembe günü (15 Haziran) oynanacak baraj maçında belli olacak.

Mersin 1. Amatör Küme play-offu 28 punla lider tamamlayan Bozyazı Belediyespor şampiyon olurken Akdeniz Zirvespor 25 puanla ikinci, Binevlerspor 24 panla 3., Çeşmelispor ise 21 puanla 4. bitirerek  önümüzdeki sezon Süper Amatör Lig’de mücadele etmeye hak kazanmıştı. Son haftaya 20 puanla 4. sırada giren Galataspor’un Çeşmelispor’a 2-0 mağlup olması, 6. sıradaki Taşucuspor’un da Binevlerspor’u 2-0 yenmesi ile puanlar eşitlenince Süper Amatör’e çıkacak 5. Takım baraj maçına kalmıştı. Mersin Galataspor ile Taşucuspor perşembe günü  saat 16.00’da Koray Aydın Stadı’nda baraj maçında karşı karşıya gelecek. Kazanan takım Süper Amatör Lig’e çıkacak.

Taşucuspor Genel Kaptanı Volkan Öztürk, “Grubumuzu lider tamamlayarak play-offlara katılmıştık. Hedefimiz play-offta şampiyonluktu. Ancak bazı olumsuzlardan dolayı play-off istediğimiz gibi geçmedi. Play-offu Galataspor ile eşit tamamladık. Bu nedenle baraj maçına çıkacağız. Biz Süper Amatör lig’e çıkmayı çok istiyoruz. Centilmenlik havası içinde kavganın dövüşün olmadığı, futbola yakışır şekilde hak edenin kazandığı güzel bir maç olmasını istiyoruz” dedi.