“Milli Eğitim Bakanlığı, bir beka sorunu haline geldi” | Güney Gazetesi Mersin

“Milli Eğitim Bakanlığı, bir beka sorunu haline geldi”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, okullarda ÇEDES Projesi kapsamında imam, müezzin, Kuran Kursu öğreticisi gibi kişilerin manevi danışman olarak atanmasını eleştirdi. Erkan, “Milli Eğitim Bakanlığı, yazık ki artık ülkemiz için ciddi bir beka sorunu haline gelmiştir” dedi.

“Milli Eğitim Bakanlığı, bir beka sorunu haline geldi”


İLKAY ADALIOĞLU


ADD Mersin şubesi okullarda uygulanmaya başlayan ÇEDES projesiyle ilgili Cumhuriyet Savcılarını göreve davet eden bir açıklama yaptı. Erkan, “İzmir ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüklerinin, İl Müftülükleri ile yürüttükleri ÇEDES projesi kapsamında okullarımıza manevi danışman sıfatıyla pedagojik formasyonu olmayan imam, müezzin, vaiz, Kuran Kursu öğreticisi gibi kişileri görevlendirdikleri duyumları alınmaktadır. Daha önce de yüzlerce okulumuzu AKP yanlısı dinci vakıfların kullanımına açtığı hafızalarda tazeliğini koruyan Milli Eğitim Bakanlığı, yazık ki artık ülkemiz için ciddi bir beka sorunu haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

AKP iktidarının bu tür uygulamalarının Anayasa’ya aykırı olduğunu belirten Erkan, “Hal bu iken; varlık nedenleri Cumhuriyeti korumak olan Cumhuriyet Savcılarının olayları tepkisiz izlemeleri kabul edilemez. Laiklik; demokrasinin olmazsa olmazı ve Cumhuriyetimizin kilit taşı, ulusal birliğimizin, iç barışımızın ve bilimsel gelişmemizin en önemli güvencesidir, gözümüz gibi korunmalıdır. Cumhuriyet savcılarını da görevlerini yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.