O polisler ihraç edildi | Güney Gazetesi Mersin

O polisler ihraç edildi

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, önceki dönem eski AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını çeviren ve Yılmaz’ın hakaret ettiği trafik polisi memurlarının meslekten ihraç edildiğini duyurdu. Başarır, “Zeynep Gül Yılmaz yargılanmalıydı” dedi. CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ise “Sayın vekil şimdi rahatladınız mı? Görevden alınan 2 polis kardeşimizin ahı yakanızı bırakmasın” ifadelerini kullandı.

O polisler ihraç edildi


ELVAN KONUK

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, yaklaşık iki yıl önce eski AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın hakaret ettiği iki polisin ihraç edildiğini söyledi. TBMM’de basın açıklaması düzenleyen Başarır, “Yeni dönem başlarken çok tuhaf kararları görüyoruz” diyerek haberi duyurdu.

 

“ZEYNEP GÜL YILMAZ, KAMU GÖREVLİLERİNE HAKARETTEN YARGILANMALIYDI”

 

Polislerin mağduriyetini dile getiren Başarır, Zeynep Gül Yılmaz’ın yargılanması gerektiğini söyledi. Başarır, “Mersin’de iki polis çevirme sırasında bir milletvekili tarafından hakarete uğramıştı. ‘Şerefsiz’ kelimesi kullanılmıştı. İki yıldır o polisler açıktaydı ve dün iki polisin ihraç edildiğini öğrendik. Evet aslında geçen dönem milletvekilliği görevini yürüten Zeynep Gül Yılmaz yargılanmalıydı. Kamu görevlilerine hakaretten yargılanmalıydı. Ama üzülerek söylüyorum ki Zeynep Gül Yılmaz, bugün milletvekili değil, bugün o mağdur. Ama iki tane polisimiz hem hakarete uğradı hem de ihraç edildi. Ben İçişleri Bakanlığı’nın bu kararını tekrar gözden geçirmesini ve bir parça mahcubiyet yaşamasını öneriyorum. Hiç kimse bu ülkenin polisine hakaret edemez. Ama AK Partiliysen böyle bir özgürlüğün var ve hem hakarete uğratıp hem de ihraç ettirebiliyorsun” ifadelerini kullandı.

 

““SAYIN VEKİL ŞİMDİ RAHATLADINIZ MI?”

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ise 2 polisin ihraç edilmesini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kınadı. Yılmaz’a hitap ederek “Sayın vekil şimdi rahatladınız mı?” ifadesini kullanan Çakır, milletvekili olarak polislerin hakkını arayacağını vurguladı.

Çakır, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bu iki vatan evladının sırf kibriniz ve egonuz yüzünden bırakın görevden alınmasına, 2 yıldır açıkta olmalarına bile gönlünüz nasıl razı geldi? Akşam başınızı yastığa koyup rahat rahat nasıl uyuyabildiniz? Bu gençler 2 yıl boyunca ve hatta bundan sonraki yaşamlarında geçimlerini nasıl sağlayacaklar? Bundan sonra hangi mesleğe girişecekler, ailelerine, anne babalarına, çocuklarına, sorumluluk sahibi oldukları insanlara nasıl bakacaklar? Bu psikolojiyi nasıl aşacaklar?

Böyle basit bir olaydan sonra hiç mi yumuşayıp olayı kapatmak istemediniz? Siz milletin vekilisiniz, bu çocuklar da milletin kendisidir! Milletin vekili milletine böyle mi davranıyor. Öfkenizde ve kibrinizde boğulun, bu çocukların ahı yakanızı bırakmasın.”

 

NE OLMUŞTU?

 

2021 yılında AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın, Mersin’in Erdemli ilçesinde aracını çeviren trafik polisine hakaret ettiği anın görüntüsü ortaya çıkmıştı. Görüntüde Yılmaz, polise önce, “Uzaklaş. İçeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor” diye kızmış ve sonra da küfür etmişti. Edinilen bilgiye göre Zeynep Gül Yılmaz’ı taşıyan otomobilin, 18 Temmuz günü, otoyolda ihbar edildiği gerekçesiyle Mersin’in Erdemli ilçesinde durdurulduğu öğrenilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Valiliği ise polisler hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurmuştu.


  O polisler ihraç edildi