Kadınlar Melek Bağçe için ses verdi | Güney Gazetesi Mersin

Kadınlar Melek Bağçe için ses verdi

Alanya’da eşi tarafından katledilen Dr. Melek Bağçe’yi anmak için bir araya gelen Mersin Tabip Odası ve SES Mersin Şubesi üyeleri şiddete karşı ses yükseltti.  Kadın cinayetlerinin politik olduğuna dikkat çeken sağlıkçılar “Meslektaşımız Dr. Melek Bağçe’nin çalıştığı Damlataş Aile Sağlığı Merkezi’nde katledilmesine yol açan, şiddete karşı gerekli önlemlerin alınmadığı bu güvenli olmayan çalışma ortamlarıdır” ifadelerini kullandı.

Kadınlar Melek Bağçe için ses verdi


ELVAN KONUK


Geçtiğimiz günlerde Alanya 5 no’lu Damlataş Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan Dr. Melek Bağçe, boşanma aşamasında olduğu eşi sağlık teknisyeni Mustafa Bağce tarafından işyerinde katledildi. Kadın cinayetleri ve sağlıkta şiddet olaylarındaki artışa dikkat çeken sağlıkçılar, güvenli çalışma ortamları talep etti.

Hem bir kadını hem de meslektaşlarını kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirten Dr. Reyhangül Baloğlu “Bizler biliyoruz ki; kadın cinayetleri politiktir ve bütün kadın cinayetlerinde olduğu gibi kız kardeşimiz Dr. Melek Bağçe’yi yaşamdan koparan fail yalnızca boşanma aşamasında olduğu erkek değil, bu kadın düşmanı politikalardır” dedi.

Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin hekimleri ve sağlık çalışanlarını parçalanan ve güvenli olmayan sağlık kurumlarında çalışmaya mahkûm ettiğini dile getiren Baloğlu, “Meslektaşımız Dr. Melek Bağçe’nin çalıştığı Damlataş Aile Sağlığı Merkezi’nde katledilmesine yol açan, şiddete açık olan ve şiddete karşı gerekli önlemlerin alınmadığı bu güvenli olmayan çalışma ortamlarıdır. Yaşamı savunan bir mesleğin üyeleri olarak buradan bir kez daha haykırıyoruz. Bir kadını daha kaybetmemek için yaşamdan, sağlıktan, özgürlükten yana ve meslekten bir kişi daha eksilmemek için kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.