Yenişehir İdman Yurdu’na şans doğdu | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir İdman Yurdu’na şans doğdu

Yenişehir İdman Yurdu’na şans doğdu


 

8-11 Haziran tarihleri arasında Aksaray ve Nevşehir’de düzenlen U15 Türkiye şampiyonasında 2 maçta rakiplerini yenen Mersin Ormanspor ve Yenişehir İdman Yurdu finalde yenilince Mersin’e 2. dönmüştü. Ancak Nevşehir grubunda şampiyon olan Konya’nın penaltı atışları sonunda yendiği Yozgat’ın usulsüzlük yapıldığı yönündeki itirazı TFF tarafından onaylanınca Yenişehir İdman Yurdu’na bir şans daha doğdu.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün U15 ekibi Mersin Ormanspor 8-11 Haziran tarihleri arasında Aksaray’da oynanan U-15 Türkiye Şampiyonası’nda Niğde Gençlikspor’u 3-0, Konyaspor’u ise 2-1 yenerek finale yükseldi. Finalde karşılaştığı  Kayseri Erkiletspor’a 3-0 mağlup olan Mersin Ormanspor ikinci oldu.

Yenişehir İdman Yurdu ise Nevşehir’de düzenlenen şampiyonada Kırşehirspor ve Aksaray Belediyespor’u 3-0 yenmesine rağmen finalde Konya Öztur Havzan’a 2-0 mağlup olarak ikinci oldu. Yenişehir İdman Yurdu Teknik direktörü Bülent Alıcı, grubumuzdaki final maçında Konya, Sorgun Belediyespor’u ’ı penaltı atışları sonunda yendi. Ancak burada usulsüzlük olduğu için Sorgun futbol federasyonuna itiraz etti. İtiraz onaylandı. 7 günlük itiraz süresinde aksi durum çıkmazsa Konya’nın şampiyonluğunu iptal edecekler. Biz ya Sorgun Belediyespor ile final oynayacağız veya ikinci olduğumuz için finale direk gönderecekler” dedi.

 

 

TUTAR: ALT YAPIYA ÖNEM VERİYORUZ

Mersin Ormanspor Teknik Direktörü Oğuzhan Tutar ise Ormanspor olarak alt yapıya büyük önem verdiklerini söyledi. Bunun meyvelerini almaya başladıklarını anlatan Tutar, “Genç takımdaki 4-5 tane genç oyuncumuz A takıma çıktı. U-15 Türkiye şampiyonasına katıldık. Hedefimiz şampiyon olup 2 kademeye katılmaktı. Şampiyon olamasak ta ikinci olduk. Çoklarımızın ayağına sağlık. Hatalarımızdan ders çıkaracağız” şeklinde konuştu.