2. Lig umudu sürüyor | Güney Gazetesi Mersin

2. Lig umudu sürüyor

Mezitli Mercanlar ve Mersin Camspor Kadın futbol takımları ilk maçta yenildi

2. Lig umudu sürüyor


 HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Futbol 3.ligi play-off çeyrek finalinde normal süresi 0-0 berabere biten maçın uzatma dakikalarında Mezitli Mercanlarspor Van Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor’a 3-0, Mersin Camspor ise Karabük Gençlerbirliğispor’a 13-1 mağlup olmasına rağmen 2. Lig için umutlar tükenmedi. Grubunu lider bitiren 5 takım direk 2. lige yükselirken Mersin ekiplerininde yer aldığı 35 ve 2 lig’den düşen 3 takım olmak üzere 38 ekip arasında yeniden maçlar yapılarak 13 takım daha 2. lige çıkacak.

Mezitli Mercanlarspor 2. lige çıkma yolunda Van Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor ile Şanlıurfa 1 Nolu Sentetik sahada karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen çeyrek final mücadelenin 90 dakikası 0-0 golsüz eşitlikle sona erdi. Uzatma dakikalarında daha etkili olan Van temsilcisi 98. Dakikada Zilan Turğut, 104. dakikada Evin Kabak ve 115. dakikada Ceylan Tatar’ın golleri ile karşılaşmayı 3-0 kazandı.

Grubunu 2. sırada tamamlayarak çeyrek finale katılmaya hak kazanan Mersin Camspor ise Kırşehir Ahi Stadında karşılaştığı Karabük Gençler Birliğine Güllü Şahin’in 6, Ela Naz Güneri ve Kübra Arının 2’şer, Nursena Gökkaya, Reyyan Aslan ve Fatma Çam’ın 1’er golü İle 13- 1 mağlup oldu. Camspor’un tek golünü ise Nisa Nur Yer kaydetti.

 

ALTUNÖZ: ŞANSIMIZ SÜRÜYOR

Mezitli Mercanlarspor’un hem oyuncusu hem de teknik direktörü olan Songül Ece Altunöz, Bu maçta kazamadıklarını ancak şanslarının bitmediğini söyledi. Çeyrek finalde elenen takımların yeniden eşleştirileceğini ifade eden Altunöz, Tekrar ikinci bir şansımız var. 38 takım arasından 13 takımı daha 2. Lige alacaklar” dedi.

Oyuncularının 90 dakika boyunca iyi mücadele ederek maçı uzatmalara taşıdığını ifade eden Altunöz, “Havanın sıcaklığı bizleri çok etkiledi. Benim 10. dakikada sakatlanmam takımını mağlubiyetine sebep oldu. Uzatmalarda ilk 15’de bir gol yedik. İkinci 15’te de hakemlerin hatalarından dolayı 2. ve 3. golü yedik. Şansımız bitmedi. Kızlarımızla tekrar hazırlanacağız. Bundan sonraki maçta ikinci lige çıkan 13 takım arasında yer almak için elimizden gelen herşeyi ortaya koyacağız” dedi.