MSK’da hayal kırıklığı | Güney Gazetesi Mersin

MSK’da hayal kırıklığı

​​​​​​​“Doğru kararlar veremedik”

MSK’da hayal kırıklığı


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü (MSK) sezona şampiyonluk parolası ile başladı. Lige iyi bir  başlangıç yaparak rakiplerini yenen Carettalar İlk 3 haftayı lider tamamlasa da daha sonra puan kaybına engel olamayarak liderliği kaptırdı. Yeniden topraklanan MSK, 9. haftada zirveyi yeniden ele geçirdi. Liderliği bir kere kaybetse de zirveyi de 8 hafta bırakmayarak 18. haftayı lider tamamlayan MSK, 19. hafta Çağdaş Bodrum’a averajla kaptırdığı liderlik koltuğuna bir daha oturamadı. Tobin Carberry’nin sakatlanması ile birlikte kötü gidişe dur diyemeyen Carettalar daha sonra 3.sıraya geriledi. Mersin ekibinde şampiyonluk hayal olurken Süper Lig umudu ise play-off maçlarına kaldı. Kadrosunu 2 yabancı ile güçlendiren ve Play-offa ev sahibi avantajı ile çıkan MSK, çeyrek finalde rakibi Balıkesir Büyükşehir’i (96-65 ve 66-78) ile seride 2-0’la geçti. Carettalar yarı finalde umduğunu bulamadı. Semt 77 Yalovaspor’u evinde oynadığı ilk karşılaşmada 83-78 yenen ekibimiz

evinde oynadığı ikinci karşılaşmada etkili bir oyun sergileyemeyerek 63-71 mağlup olunca saha avantajını kaybetti. Deplasmanda oynanan 3. maçta rakibinin alan savunması karşısında çaresiz kalarak 74-60, varlık gösteremediği 4. maçta da 90-73 mağlup olunca seride 3-1 geriye düştü. Yarı finalde elenen MSK’nın Süper lig hayali önümüzdeki sezona kaldı.

 

 

“SEZONUN EN KÖTÜ İKİ MAÇINI OYNADIK”

MSK Başantrenörü Semih Soğuksu Yalova karşısında sezonun en kötü iki maçını oynadıklarını ifade ederek “Hem konsantrasyon hem de sertlik seviyesi olarak bu serinin çok altında geçirdiğimiz son iki maç oldu. Kazanmak için gerekli reaksiyonu gösteremedik. Topu paylaşamadık, doğru kararlar veremedik. Savunmada bir o kadar yumuşak oynadık. Yalovaspor turu geçmeyi hak etti” dedi.

 

“GEÇEN SEZONA GÖRE BAŞARILIYIZ”

Sezon anlamında hedefleri olan Süper Lig'e çıkma başarısını gösteremeseler de büyük bölümünü önde götürdükleri ligde sezon üçüncülüğü ve yarı final oynama dereceleri ile geçen sezona göre başarılı olduklarını savunan Soğuksu, “Herkesin emeğine sağlık. En çok da bize her şartta destek olan taraftarlarımıza teşekkür ederim. Lige çıkma başarısını en çok onlar için istiyorduk ama maalesef bu sezon başarılı olamadık” dedi.