Sivrisinekle mücadelede ilaçlama çalışmaları hız kazandı | Güney Gazetesi Mersin

Sivrisinekle mücadelede ilaçlama çalışmaları hız kazandı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in önemle üzerinde durduğu ilaçlama çalışmalarına tüm hızıyla devam eden ekipler, kentin tüm yeşil alanlarında planlı bir şekilde haşere ve larva mücadelesi yürütüyor.

Sivrisinekle mücadelede ilaçlama çalışmaları hız kazandı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, sıcaklıkların artmaya başladığı andan itibaren ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Gündüz ve gece olmak üzere 2 vardiya olarak ve haşerenin türüne göre süren ilaçlama çalışmaları, vatandaşların yaz aylarını rahat geçirmesini sağlıyor. Gündüz saatlerinde; larva, rezidüel (haşere) ve yeşil alan ilaçlaması yapan ekipler gece boyunca da uçkun ilaçlaması yapıyor. 443 personel, 124 ilaçlama aracı, 8 araç üstü termal fog ilaçlama aracı, 60 atomizer, 92 adet el tipi termal fog, 102 ULV, 16 Mistblower, 27 adet holder ile çalışmaları devam ediyor.

İlaçlama çalışmalarını periyodik aralıklarla yaparak, tüm yıl boyunca devam ettiren ekipler, 160 binden fazla üreme noktasında, kaynağın türüne göre mücadele yürütüyor. İlaçlama konusunda doğal hayat ve biyolojik dengeyi göz ardı etmeden hareket eden ekipler, haşerelerin üreme alanlarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar ile bilimsel programlar doğrultusunda uygulamalar yapıyor.

 

GÖLETLERDEN HAVUZLARA, MENFEZLERDEN KANALLARA KADAR HER ALAN İLAÇLANIYOR

 

Ekipler, tüm bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan göletler, havuzlar, rögar ve bataklıklar, doğal çukurlarda biriken yağmur suları, sulama kanalları, su kuyuları, inşaat temeli çukurlarında biriken sular, su varilleri, eski otomobil lastikleri, fosseptikler, menfezler, kanallar, durgun su birikintileri, dere yatakları, metruk alanlar ve çöp konteynerleri gibi yerlerde de haşere ile mücadele çalışmaları yapıyor.

 

VATANDAŞLARA DA ÖNEMLİ SORUMLULUK DÜŞÜYOR

 

İlaçlama çalışmalarında tam zamanlı mücadele eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşlara da önemli sorumluluklar düştüğünü ifade ediyor. Ekipleri en çok zorlayan noktaların başında da içerisinde su bulunan ve gelişi güzel bırakılan kovalar, lastikler, su birikintileri. 1 bardak su içerisinde rahatlıkla 6 bine yakın sivrisinek ürediğini ifade eden ekipler, sivrisinek oluşumuna sebebiyet vermemenin de etkin bir mücadele yöntemi olduğunu söylüyor.

 

“LARVA VE YUMURTA MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nda saha amiri olarak görev yapan Ziraat Mühendisi Bülent Gül, ilaçlama birimi olarak yılın 12 ayı larva ve sivrisinek mücadelesine devam ettiklerini belirterek, “Bizim kış aylarında yaptığımız larva mücadelemiz yazınki sinek popülasyonunun azalışında etkili oluyor. Ondan dolayı ekiplerimizle sahada yılın 12 ayı fosseptiklerde, lağımlarda, bodrumlarda, menfezler gibi bazı kaynak noktalarımızda larva ve yumurta mücadelemiz sürüyor” dedi. (Haber Merkezi)