Babalarla çocukları buluşturan festival | Güney Gazetesi Mersin

Babalarla çocukları buluşturan festival

Mersin’de yaşayan tüm kesimlerle sık sık bir araya gelerek onlarla sohbet eden Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Akdeniz Olta Balıkçılığı Derneği (AKOB-DER) ile işbirliği içinde düzenlediği 2.Ba’Balık Balık Tutma Yarışması’nın açılışına katılarak ilk oltayı denize attı.

Babalarla çocukları buluşturan festival


Mersin’in yanı sıra Adana, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep’ten de katılımın olduğu ve Babalar Günü dolayısıyla babalar ile çocuklarının birlikte yarıştığı etkinlikte yaptığı konuşmasına “Burayı güzelleştiren birileri var aramızda, çocuklarımız” diyerek başlayan Başkan Seçer, tüm babaların Babalar Günü’nü kutladığını söyledi. Yarışmaya katılan çocuklara “Babalarınızı seviyor musunuz? Babalarınızla mutlu musunuz?” diye soran Seçer’i çocuklar hep bir ağızdan ‘Çok seviyoruz’ yanıtı ile cevapladı.

Ba’Balık Balık Tutma Yarışması’nın çok güzel bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Şimdi güzel bir etkinliği beraber başlatıyoruz. Denize oltaları atıyoruz. Rastgele. Bakalım en büyük balığı kim yakalayacak? Bende çok iddialıyım, bakalım ne olacak soncunda. İnşallah en kötü günümüz hep böyle olsun. Mutlu bir toplum olalım” dedi.

Konuşmasının ardından ‘Rastgele’ diyerek ilk oltayı Akdeniz’in mavi sularına atarak etkinliği başlatan ve AKOB-DER Başkanı Serkan Talha Koç tarafından madalya hediye edilen Başkan Seçer “Madalyamı almanın gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

“AMACIMIZ BUNUN SPOR DALI OLDUĞUNU ÇOCUKLARIMIZA GÖSTERMEK”

 

AKOB-DER Başkanı Serkan Talha Koç, amaçlarının hem olta balıkçılığının bir spor dalı olduğunu çocuklara aşılamak olduğunu hem de yaşamın stresini oltanın ucuyla denizin dibine bırakmak olduğunu belirterek “Geçen yıl çok güzel ambiyanslar oluştu. Çocuklarımız çok keyif aldı. Mersin’de çıkmayan balıkları gördü çocuklar. Bu spor dalı olduğu için artık biraz daha eğilim gösterdiler. Geçen yıl bu turnuvaya katılan çocuklarımız bu yıl derneğimize üye olmak için çabalıyor. Bu spor dalını ciddi anlamda yapıp yurtdışında temsil edebilmenin yolunu arıyorlar. Sahillerimiz çok müsait bununla ilgili. Her yıl Mersin’de başta olmak üzere birçok ilde uluslararası turnuvalar düzenleniyor. Birçok ülkeden Mersinimize balık hobisini icra etmek için yarışmalara katılmak için insanlar geliyor. Bu artık Avrupa’nın ve dünyanın kabul ettiği bir spor dalı. Türkiye de buna ayak uyduruyor bu çok güzel bir şey. Gerçekten çocuklarımızın sabrını geliştirebilmeye büyük ölçüde olanak sağlayacak bir spor dalı” dedi.

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Babalar Günü’ne özel olarak saat 16.00’da başlayan ve gece yarısına kadar devam eden yarışmanın şampiyonu baba Ali Fidan ve kızı Merve Naz Fidan olurken, yarışmanın ikincisi baba Akın Özbaran ve kızı Elif Naz Özbaran oldu. Yarışmanın üçüncüsü de baba Gürhan Yazıcıoğlu ve oğlu Orhan Yazıcıoğlu olurken, en büyük balığını yakalayan baba ve çocuğu da Cengiz Kemal Caner ve oğlu Dağhan Caner oldu. Yarışmacıların şampiyonluk kupaları ile madalyaları da Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz ile Akdeniz Olta Balıkçılığı Derneği (AKOB-DER) Başkanı Serkan Talha Koç tarafından verildi. (Haber Merkezi)