Mersin’in imkanları BDT ülkelerine tanıtıldı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in imkanları BDT ülkelerine tanıtıldı

Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan (BDT) gelen iş insanlarına Mersin’in ekonomik ve sosyal potansiyeli anlatılarak yatırıma davet edildi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan Forum Business Connect toplantısında yaptığı konuşmada, “Mersin yatırım için, iş yapmak ve yaşamak için en doğru kent” diyerek yatırımcıları Mersin’e davet etti.

Mersin’in imkanları BDT ülkelerine tanıtıldı



Business Connect Türkiye Kulübü tarafından yatırım yapmayı düşünen Rusça konuşan ülkelerden gelen iş insanlarına bölgenin portresini çizip fırsatlarını ve geleceğe yönelik hedeflerini ortaya koymak adına Forum Business Connect Programı düzenlendi. Toplantıya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı ve Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Hamit İzol, Mersin Serbest Bölge Genel Müdürü Edvar Mum ile Rus ve Ukraynalı iş insanları katıldı.

 

KIZILTAN: “YATIRIM İÇİN EN DOĞRU YERDESİNİZ”

 

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin’e yatırım yapacak olan yatırımcıların bu sayede hem yurt içindeki önemli sanayi bölgelerine hem de Ortadoğu, Afrika pazarlarına rahatlıkla ulaşabileceğini aktardı.

Kentin çok kültürlü yapısına da değinen Kızıltan, “Mersin herkesi kucaklayan, herkesin rahat yaşayabildiği bir kent. Herkesin kendi kültürünü yaşadığı bir kent. Ekonomik açıdan güçlü, yatırım imkanları yüksek bir kent. Bundan dolayı Mersin yatırım için, iş yapmak için doğru kent” ifadelerini kullandı.

İZOL: “TURİZMDE MERSİN’E YATIRIMIN TAM ZAMANI”

 

MTSO Meclis Başkanı ve MERTİD Başkanı Hamit İzol, “Önümüzdeki süreçte Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın hayata geçmesiyle turizm büyük yol kat edecek. Havalimanının faaliyete geçmesi sonrası yatırım maliyetleri de artacaktır. Bu nedenle eğer düşünüyorsanız kentimize turizmin yatırımının şu anda tam zamanı” dedi.  (Haber Merkezi)