“Sınır kapılarındaki verimliliği arttırmak öncelikli hedefimiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Sınır kapılarındaki verimliliği arttırmak öncelikli hedefimiz”

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Özdemir, "Sınır kapılarındaki verimliliği artırarak dış ticaretin gelişmesine katkı sağlamak öncelikli hedefimizdir" dedi.

“Sınır kapılarındaki verimliliği arttırmak öncelikli hedefimiz”



TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. yönetim kurulu üyeliğine seçilen Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, dış ticaretin gelişmesine katkı sağlamak için odanın faaliyetlerinden söz etti.

Özdemir, “2005 yılında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş (GTİ) “Yap-İşlet-Devret” modeli çerçevesinde sınır kapılarını modernize etmektedir” dedi.

Özdemir, modernizasyon projelerinin yüksek finansman yükünü üstlenmekle beraber, ekstra vergi geliri de yaratan GTİ’nin sınır kapılarındaki verimliliği arttırarak dış ticaretin gelişmesine katkı sağladığını söyledi. Özdemir, “Sınır kapılarında saatler süren beklemeler dakikalara inmiş ve kilometreleri bulan araç kuyruklarının önüne geçilmiştir. Araç ve yolcu geçiş süreleri dört kat hızlanmış olup, yılda 6 milyon araca ve 15 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verilmektedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve GTİ tarafından yürütülen hedeflerini sıralayan Özdemir, şunları söyledi: “Hedeflerimiz trafik akışının rahatlatılması ve hızlandırılması, gümrük işlem sürelerinin hızlandırılması, uluslararası standartlarda hizmet sunulması, sınır kapılarının imajının pozitif yönde değiştirilmesi ve ülkemizin tanıtımıdır. Modernizasyonla birlikte sağlanan teknik imkânlar, yasadışı mal ve insan kaçakçılığıyla etkin bir mücadele imkânı verecektir.” (Haber Merkezi)