Haydi çocuklar spora! | Güney Gazetesi Mersin

Haydi çocuklar spora!

Okullar tatile girdi. Çocukların yaz tatillerini iyi değerlendirebilmeleri ve kötü alışkanlıklardan uzak durabilmeleri için yaz spor okulları önemli fırsatlar sunuyor. Bu amaçla GSB tarafından açılan spor okullarına kayıtlar 19 Haziran’da başlıyor.

Haydi çocuklar spora!


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde açılan Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları kayıtları Mersin'de de başlıyor.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporu toplum içinde alışkanlık haline getirebilmek, çocuk ve gençleri spor yapmaya teşvik etmek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, küçük yaşlarda gençlere spor kültürünü yerleştirmek ve çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirmeleri amacıyla 5-18 yaş aralığındaki tüm çocuk ve gençlere kapıları açtı. Her yıl binlerce öğrencinin spor yapmak için tercih ettiği Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü GSB Spor Okullarına kayıtlar Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerince bugün itibariyle alınmaya başlanacak. 5-18 yaş aralığındaki her çocuğun ücretsiz olarak katılabileceği GSB Spor Okullarında, çocuklar bir yandan serbest zamanlarını değerlendirebilecek bir yandan da sevdikleri spor branşında kendilerini geliştirebilecek. Ücretsiz GSB Spor Okullarına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler velileriyle birlikte belirlenen kayıt noktalarında formlarını doldurularak, teslim edebilecekler. Kurslar yaz boyunca devam edecek.

 

BAŞVURU TARİHİ: 19 HAZİRAN 2023

GSB Spor Okulları 5-18 Yaş Arası 35 Farklı Branşta ücretsiz hizmet verecek. O branşlar şunlar: “Atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, beyzbol, bisiklet, bocce, boks, cimnastik, dart, eskrim, fitness, floor curling, futbol, geleneksel Türk okçuluğu, güreş, halkoyunları, halter, hentbol, hokey, judo, karate, kick boks, masa tenisi, muay thai, okçuluk, oryantiring, pilates, rekreaktif spor, satranç, su topu, taekwondo, tenis, voleybol ve yüzme.

 

4 TEMMUZ’DA TÖRENLE BAŞLAYACAK

GSB Spor okullarında özel bireyler içinde Engelsiz Spor Okullarıa kayıtlar başladı.

GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları Açılış Töreni 4 Temmuz 2023 Salı Günü saat 14.00'te Edip Buran Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. (Haber Merkezi)