“Hatalarımızdan ders çıkardık” | Güney Gazetesi Mersin

“Hatalarımızdan ders çıkardık”

Mersin 1. Amatör Küme play-off baraj maçında normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmada Galataspor’u uzatmanın 119. dakikasında bulduğu golle 2-1 mağlup ederek 10 yıl sonra Süper Amatarör Lig’e yükselen Taşucuspor şampiyonluğa aday bir kadro kurmayı planlıyor.  

“Hatalarımızdan ders çıkardık”


HASAN KÜÇÜK

 

Takımın genel kaptanlığının yanından antrenörlüğünü de yapan Volkan Öztürk, Mersin 1. Amatör Küme D Grubunu 1 mağlubiyetle en yakın takipçilerinin 10 puan önünde lider bitirerek play-offlara katılmaya hak kazandıklarını söyledi. 8 takımdan 5’inin Süper Amatör Lig’e yükseleceği play offlarda en büyük favori gösterildikleri halde yönetimsel sporculardan kaynaklı bazı hatalar yaptıklarını anlatan Öztürk “Play-offlarda sahada oynanmadan maç kazanılmıyor bunu tecrübe etmiş olduk. Hatalar yaptık. Zorlandık ve hatalarımızdan ders çıkardık. Play-offlara kötü başladık. İlk 3 maçı kaybederek sıfır puan aldık. Herkes ümidini kesmişti ama biz yılmadık ve mücadele ettik. Sonrası oynanan 11 maçta grupta Akdeniz Zirvespor, Mersin Binevlerspor ve biz grupta en çok puan (20)  toplayan takım olduk. Galataspor ile play-offu 20 puanla eşit bitirdik” şeklinde konuştu.

 

 

 

“ŞAMPİYONLUĞA ADAY BİR KADRO ÇIKARACAĞIZ”

 

Play-offlarda ilk maçta 2-1 mağlup oldukları Galataspor’u ikinci maçta 1-0 yendikleri hatırlatan Öztürk, “Averajlar eşit olduğu için tekrar bir maç oynanmasına karar verildi. Galataspor ile Mersin’de zor bir maç yaptık. Uzatmaların 119. Dakikasında attığımız golle Mersin Süper Amatör Ligi’ne çıktık” dedi.

Yaşadıkları bir takım sıkıntıların ilerisi için kendilerine ders olduğunu vurgulayan Öztürk şöyle devam etti: “10 sene önce düşmüş olduğumuz düştüğümüz Süper Amatör lig’e yeniden çıktık. Başkanımız Durmuş Ali Turur’un elini değil tüm gövdesini taşın altına koyup hiçbir fedakarlıktan kaçınmayışı takımın tekrar Süper Amatör’e çıkmasında büyük rol oynadı. Büyükşehir yasası ile belde belediyeler kapandı. Kulüplere destek gelmeyince sportif başarı gelmiyor. Durmuş Ali Turur başkan her türlü desteği verdi. Biz onun verdiği emekleri boşa çıkarmayarak Süper Amatör Lig’de de şampiyonluğa aday bir takım çıkararak yolumuza devam edeceğiz.”