EYT şartlı borçlanma yetkisi | Güney Gazetesi Mersin

EYT şartlı borçlanma yetkisi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vahap Seçer’in  1 milyar 690 milyon liralık borçlanma yetkisi talebini “kısmen” kabul etti. Meclis, Seçer’e sadece EYT kapsamında emekli olanların tazminat ödemelerinde kullanılmak üzere 355 milyon 105 bin liraya kadar borçlanma yetkisi verdi.

EYT şartlı borçlanma yetkisi


ELVAN KONUK


AKP ve MHP’nin çoğunluğa sahip olduğu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li Başkan Vahap Seçer’in borçlanma yetkisi kısmen ve şartlı olarak kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 bütçesine iç borçlanma yapılabilmesi amacıyla faiz hariç 1 milyar 690 milyon TL borçlanma kalemi konulmuştu.

Bu kapsamda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, İller Bankası, katılım bankaları, ticari bankalardan kredi kullanma yetkisi verilmesi teklifi geçtiğimiz ay meclise gelmiş ve Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilmişti.

Cumhur İttifakının çoğunlukta olduğu komisyon, Seçer’in bazı yatırımların devam etmesi için talep ettiği borçlanma miktarını dikkate almadı ve EYY kapsamında emekli olanların kıdem tazminatı ve diğer alacaklarının ödenmesinde kullanılması şartıyla 355 milyon 105 bin lira borçlanma yetkisi verilmesini önerdi.

Madde üzerine söz alan MHP sözcüsü Fahrettin Kılınç, Mersin Büyükşehir Belediyesi idaresinin komisyona gönderdiği bilgilere göre şu ana kadar EYT kapsamında emekli olanların alacaklarının 123 milyon lira civarında olduğunu, önümüzdeki aylarda emekli olacaklarla birlikte bu sayının artabileceğini öngördükleri için 355 milyon 105 bin liraya kadar borçlanma yetkisini uygun gördüklerini söyledi.

Komisyon raporu mecliste oylamaya ve sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi.

 

 

“GÜLNAR’A GAZETE GİTMİYOR”

 

CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Gökulu, gündem dışı konuşmalar bölümünde Gülnarlıların taleplerini iletti. Gökulu, “İlçemize ne yazık ki 6 aydır gazete gelmiyor. Bunun sebeplerini araştırmak için her yere müracaat ettik ama bir sonuç alamadık. Yazlıkçıların da gelmesiyle, bir kısım insanımızın da gazete okuyarak vaktini geçirdiğini düşünerek vatandaşların taleplerini iletmek istiyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ünzile Kuru ise basın yayın daire başkanlığının konuyla ilgili çalışmaları yürüteceği bilgisini verdi.