Atletlerden anma yürüyüşü | Güney Gazetesi Mersin

Atletlerden anma yürüyüşü

Atletlerden anma yürüyüşü


19-21 Haziran tarihleri arası Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilmekte olan Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) 2023 Osman Bayrakdar sezonu Kız-Erkek Atletizm Grup Müsabakaları öncesi 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar ve 78 Gençlik ve Spor Bakanlığı personeli için 'Anma Yürüyüşü' düzenlendi.

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden 78 Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışanı ve sporcuların isimlerinin yazılı olduğu dövizleri Anma Yürüyüşünde taşıyan sporcular Adnan Menderes Bulvarı Deniz Müzesi önünden Özgecan Aslan Meydanına kadar devam eden yürüyüş; Saygı duruşu, istiklal marşı ve hayatını kaybedenler için okunan dualarla son buldu. 

Özgecan Aslan Meydanı’nda tamamlanan anma yürüyüşü sonunda Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Osman Yıldızbakan ve Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vedat Akyar tüm sporculara başarı dileklerinde bulundu.

Müsabakaları öncesi, sporcu kafilelerine Deniz ve Arkeoloji müzeleri ile Mersin’in tarihi ve kültürel yerleri gezdirildi.

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde 19 Haziran’da başlayan ve 21 Haziran’da sona erecek Analig Kız-Erkek Atletizm Grup Müsabakaları’nda 60 m, 200 m, 1500 m, 2000 m, Uzun Atlama, Gülle Atma, 800 m, 80 m engelli, 100 m engelli, Yüksek Atlama, Cirit Atma ve 4x100 m Bayrak yarışları gerçekleştiriliyor. (Haber Merkezi)