Yenişehir İdman Yurdu’na şans güldü | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir İdman Yurdu’na şans güldü

Yenişehir İdman Yurdu’na şans güldü


HASAN KÜÇÜK

 

8-11 Haziran tarihleri arasında Nevşehir’de oynanan U15 Türkiye şampiyonasında Sorgun Belediyespor’u penaltı atışları sonunda yenerek şampiyon olmasına rağmen usulsüzler yaptığı için 4-0 hükmen mağlup sayılan Konya Öntur Havzanspor’un itirazı TFF Tahkim Kurulu tarafından reddedildi. Yenişehir İdman Yurdu’nun Pazar günü birincilik maçı için Aksaray’da Sorgun Belediyespor ile yeniden karşı karşıya gelecek.

8-11 Haziran tarihleri arasında Nevşehir’de düzenlenen U15 Türkiye Şampiyonası birinci kademe maçında Grubundaki Kırşehirspor ve Aksaray Belediyespor’u 3-0 yenmesine rağmen finalde Konya Öntur Havzan’a 2-0 mağlup olarak ikinci olmuştu.

Final maçında ise Konya Öztur Havzan diğer grubun lideri Sorgun Belediyespor’u ’ı penaltı atışları sonunda yenmişti. Sorgun Belediyespor’un maçta usulsüzlük yapıldığına yönelik Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na itiraz etti. AFDK, TFF'nin müsabakalar için çıkardığı düzenleme hükümlerinin müsabaka sonucuna etki edecek şekilde ihlal edilmesi nedeniyle Konya ekibine 4-0 hükmen mağlubiyet cezası verdi. Konya Havzanspor’un  TFF Tahkim Kuruluna yaptığı başvuru reddedildi.

Bunun üzerine Nevşehir’de oynanan U15 1. Kademe müsabakalarının grup birincisini belirlenmesi için Sorgun Belediyespor ile Mersin Yenişehir İdmanyurdu’nun Pazar günü Aksaray’da tek maç eleme usulü karşılaşmasına karar verildi. Dağılgan1 No’lu Sahasında saat: 16:00 'da oynanacak karşılaşmada şampiyon olan takım 2. kademe maçına katılacak. Yenişehir İdman Yurdu Teknik Direktörü Bülent Alıcı, TFF’nin verdiği karar sonrası kendilerine bir şans daha doğduğunu ifade ederek “Pazar günü Sorgun Belediyespor ile şampiyonluk maçına çıkacağız. Kazanıp şampiyon olarak son 20 takım arasına girmek istiyoruz” dedi.