Spor salonu isyanı | Güney Gazetesi Mersin

Spor salonu isyanı

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan en ücra köşelere yarı olimpik yüzme havuzları yapılırken önümüzdeki sezon Süper Lig’de oynayacak takımı olan 400 bin nüfuslu Tarsus’un spor salonunun bulunmamasına tepki gösterdi.

Spor salonu isyanı


HASAN KÜÇÜK

 

 

Tarsus Belediyesi Haziran ayı olağanüstü meclis toplantısında 13 branşta hizmet veren Tarsus Belediyesi Spor Kulübü'ne 650 bin TL nakdi yardım yapılması hususu ile ilgili teklif görüşüldü. MHP Grup Sözcüsü Ali Şimşek yardım miktarının 1 milyon liraya çıkarılması önerisini getirdiği teklif komisyonlara havale edildi.

Başkan Haluk Bozdoğan, meclis toplantısını izlemeye gelen şampiyon sporcuları göstererek “Tarsus gibi bir yerde 3 bin tane lisanslı sporcumuz var. Gerçekten hepsi birer gurur kaynağı” dedi. Bozdoğan, MHP’li Şimşek’in  yardım miktarının 1 milyon liraya çıkarılması önerisi ile ilgili “Bu kadar güzel bir teklif. Umut insanı uyandıran bir rüyadır derler. Böyle şeyleri duyduğum zaman gurur duyuyorum. Çok teşekkür ederim” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Gürbüz Günaştı da daha fazla yardım yapılmasını ve komisyonlarda karara bağlanmasını uygun gördüklerini söyledi.

Önümüzdeki sezon Kadınlar Basketbol Süper Lig’inde mücadele edecek olan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı ile ilgili sponsor firma ile 25 milyonluk bir anlaşma yapıldığını vurgulayan Bozdoğan, “Çok önemli bir katkı yapılıyor. İnşallah seneye de voleybol takımımız süper ligde olacak” dedi.

 

“SÜPER LİG’DE TAKIMIMIZ VAR SPOR SALONUMUZ YOK”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait spor salonunun depremde hasar görmesi nedeniyle önümüzdeki sezon maçlarını yine Mersin’de yapacak olan kadın basket takımının durumuna dikkat çeken Bozdoğan şunları söyledi: “Süper Lig’de Tarsus’un takımı var ancak 400 bin nüfusa ulaşan bir kentin şu an spor salonu yok. Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne defalarca bu konuyu dile getirdim. Ücra köşelerde yarı olimpik havuzlar yaparken (Yer verin Gençlik Merkezi yapacağız dediler hemen verdik. Hemen hayata geçirdik) Ama böyle 400 bin nüfusa yaklaşan bir yere spor salonu yapmamak için diretiyorlar. Bununla ilgili meclis üyelerimiz üzerine düşen çalışmayı yapmalı” dedi.

 

TARSUS SPOR SALONU DEPREMDE HASAR GÖRMÜŞTÜ

Şubat ayında ülkemizi sarsan depremlerde Tarsus’taki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait spor salonu hasar gördüğü için Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı maçlarını Mersin Edip Buran Spor Salonu’nda oynamak zorunda kalmıştı. Şampiyon olarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Tarsus ekibi ilçede maç yapacağı başka salon bulunmadığı için önümüzdeki sezon maçlarını yine Mersin’de yapacak.