“Yeni asgari ücret temel ihtiyaçları bile karşılamıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Yeni asgari ücret temel ihtiyaçları bile karşılamıyor”

1 Temmuz itibariyle geçerli olacak yeni asgari ücret belli oldu. 11 bin 402 TL olarak açıklanan rakamı değerlendiren Disk Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, açlık sınırın 13 bin lirayı geçtiği bir dönemde açıklanan rakamın gerçekçi olmadığını söyledi.  Göksoy, “11 bin 402 TL insanların zaruri temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir rakam olmadığı gibi, açlık sınırının altında bir rakamdır” dedi.

“Yeni asgari ücret temel ihtiyaçları bile karşılamıyor”


MAYSA DERYAYEVA

 

İşçilerin yeterince temsil edilmediğini vurgulayan Disk Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda bir adaletsizliğin olduğunu belirtti.

Asgari ücretin normal bir ücret haline getirildiğini, orta sınıfının tamamen bitirildiğini ve alt ve üst kesimin olduğunu söyleyen Göksoy, “Yeni açıklanan rakamı övünerek söylüyorlar ancak diğer taraftan temel ihtiyaçlara yapılan zamlardan bahsetmiyorlar. Elektriğe, akaryakıta, gıdaya, A’dan Z’ye tüm ürünlerde yüzde 200 varan zamlar var. Açlık sınırının 13 bine dayandığı yerde 11 bin 402 TL yapılmış olan asgari ücretin Türkiye’deki yaşam karşılığı yoktur” şeklinde konuştu.

 

 

 

“HAYAT PAHALILIĞININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ GEREKİYOR”

 

Hayat pahalılığının önüne geçilmedikten sonra asgari ücrete yapılan zammın bir anlamı olmadığını vurgulayan Göksoy, “Zamların durdurulmadıktan sonra, enflasyonu aşağıya çekmedikten sonra, vatandaşın alım gücünü yükseltmedikten sonra isterseniz asgari ücreti 20 bin TL olsa da bir anlamı yok. Ekmeğin 10 lira olacağı konuşuluyor. Akaryakıta gelen zamlardan sonra dolmuşlara zam geldi. 11 bin 402 TL insanların zaruri temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir rakam olmadığı gibi, açlık sınırının altında bir rakamdır” ifadelerini kullandı.