Çağrı Ünel dosyasında ilginç detaylar | Güney Gazetesi Mersin

Çağrı Ünel dosyasında ilginç detaylar

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ölümüne neden suikasttan yaklaşık 10 ay önce Mersin, Ülkü Ocakları üyeleri arasındaki hesaplaşmalardan birine sahne olmuştu.

Çağrı Ünel dosyasında ilginç detaylar


ABİDİN YAĞMUR


Suikasta kurban giden Sinan Ateş’in ekibinden olduğu bilinen, sosyal medya paylaşımlarında sık sık Sinan Ateş’e destek veren eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel, Toroslar ilçesinde bir bankadan çıktıktan sonra saldırıya uğramış, kavga sırasında üzerindeki ruhsatsız silahı ateşlemiş ve Adana Ülkü Ocakları üyesi Emrullah Kaplan’ın ölümüne neden olmuştu.

Çağrı Ünel’in yanı sıra cinayet öncesindeki saldırı olayına karıştıkları belirlenen Adana Ülkü Ocakları üyeleri Ö.A, A.İ, C.G, T.S, N.S, S.A, A.A, H.C ile MHP’li Etimesgut Belediyesi çalışanı olduklarını beyan eden S.K ve İ.Ç’nin yargılandığı davada karar çıktı.

 

“KENDİ SİLAHIMLA BEN ÖLDÜRÜLECEKTİM”

 

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasında eski Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel, maktul Emrullah Kaplan’ı ve kendisine saldıran sanıkları tanımadığını, saldırının olduğu gün üzerinde 200 bin lira ile bankaya gittiğini, yağma endişesiyle babasından kalma ruhsatsız silahı üzerine aldığını, bankadan çıktıktan sonra saldırıya uğrayınca kendini korumak dürtüsüyle ve hedef gözetmeden silahı ateşlediğini söyledi.

Çağrı Ünel, “Kendi silahımla ben öldürülecektim. Kasıtlı olarak kimseyi öldürmedim” dedi.

Ünel’in avukatları da sanığın çok sayıda kişinin ani saldırısına uğradığını, şok, korku ve endişe içinde silaha sarıldığını, sanıklarla boğuşma sırasında silahın ateş aldığını savundu.

 

10 SANIK GÖZDAĞI İÇİN ORGANİZE SALDIRI İDDİASINI REDDETTİ

 

Çağrı Ünel’e saldırı düzenlemek, bu saldırıyı videoya kaydetmek üzere Adana’dan toplu halde Mersin’e geldikleri, keşif yaptıkları, saldırı yerini belirledikleri iddiası iddianamede yer alan 8’i Adana Ülkü Ocakları üyesi, 2’si MHP’li Etimesgut Belediyesi çalışanı sanıklar ise saldırı için organize oldukları iddialarını reddetti.

Sanıklar, Adana’da buluştuklarını, Mersin’e gezmek için geldiklerini, Mersin’de bir otelde kaldıklarını, Çağrı Ünel’i tanımadıklarını, Kuvva-İ Milliye Caddesinde araçlarını park ederken sanıklardan Ö.A’nın Çağrı Ünel’le kavga ettiğini gördüklerinde araçlarından inip olay yerine gittiklerini ileri sürdü.

Sanıklardan Ö.A ise Çağrı Ünel’i tanıdığını, sosyal medyada aralarında tartışma olduğunu, Mersin’e gezmek için geldiğini, Çağrı Ünel’e tesadüf edince arkasından koşup vurduğunu ve aralarında boğuşma çıktığını anlattı.

 

“VİDEO ÇEKMİYORDUM, YÜZ TANIMA SİSTEMİYLE BANKA İŞLEMİ YAPIYORDUM”

 

Çağrı Ünel’e yapılan saldırıyı videoya kaydetmekle suçlanan S.A olay sırasında bankamatikten yüz tanıma yöntemiyle işlem yaptığı için telefonunun yüz hizasında olduğunu ileri sürdü. T.S ise olay sırasında sanıklardan A.A ile kaldırımda sohbet ettiğini, kavganın çıkması üzerine olay yerine gittiğini, çekim yapmadığını ileri sürdü.

Çağrı Ünel’in avukatları ise maktulün de aralarında olduğu grubun Çağrı Ünel’e bıçakla saldırdığını, saldırıdan önce Ünel’in evinin civarında keşif yaptıklarının HTS kayıtlarından anlaşıldığını, saldırı için ıssız ve tenha bir sokağa gitmesini bekledikleri, Ünel banka işlemlerini yaparken sanıkların tümünün bankanın bulunduğu caddede ve sokakta olduklarını, sanıkların tümünün telefonlarının o süre içinde baz aldığını ve organize şekilde saldırının yapıldığını ileri sürdü.

 

MÜEBBET HAPİS CEZASI 12 YILA İNDİ

 

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Çağrı Ünel’i, Emrullah Kaplan’ı kasten öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanığın  bu suçu kendisine yönelik haksız saldırı altında, haksız fiilin getirdiği hiddet ve şiddetli elemin etkisi altında işlediğini kabul ederek cezayı 12 yıla, sanığın mahkeme sürecindeki pişmanlığı nedeniyle 10 yıla indirdi.

Mahkeme ayrıca, Çağrı Ünel’e kavga sırasında diğer sanıklara yönelik silahlı yaralama girişiminden dolayı 6 ay hapis cezası verdi ve bunun haksız eylem altında işlenmiş olmasını göze alarak 2 ay 15 güne indirdi. Mahkeme, Ünel’e verilen basit yaralama suçu cezasında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

 

SANIKLARIN BAŞKA MAHKEMELERDEN BENZER HÜKÜMLERİ VAR

 

Mahkeme, Çağrı Ünel’e saldırıda bulunmakla suçlanan sanıklara da basit yaralama suçundan 9 ay ceza verdi, ardından iyi hal gerekçesiyle bu cezaları 7 ay 15 güne indirdi ve erteledi.

Mahkeme, Bursa, Adana ve Şanlıurfa’daki çeşitli mahkemelerce benzer suçlar nedeniyle ceza alan sanıklar S.A, N.S, H.C, İ.Ç ve C.G’nin dosyalarının bu mahkemelere gönderilmesine de karar verdi.