YEŞİL SOL PARTİ MİLLETVEKİLİ İLE POLİS AMİRLERİ ARASINDA ROJAVA TARTIŞMASI | Güney Gazetesi Mersin

YEŞİL SOL PARTİ MİLLETVEKİLİ İLE POLİS AMİRLERİ ARASINDA ROJAVA TARTIŞMASI

HDP Mersin İl Başkanlığının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye’nin kuzeyindeki Rojova bölgesinde yürüttüğü operasyonları protesto etmek için yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermedi. Polis yetkilileri, TSK’nın eleştirileceği bir basın açıklamasına izin vermeyeceklerini söylerken Yeşil ve Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan her kurumun eleştirilebileceğini söyledi. Milletvekiliyle polis yetkilileri arasındaki sert tartışmaların ardından polis gruba müdahale etti. Müdahale sırasında ayağı zedelenen HDP Mersin İl Eş Başkanı Bedriye Kuş’un ayağı alçıya alındı.

YEŞİL SOL PARTİ MİLLETVEKİLİ İLE POLİS AMİRLERİ ARASINDA ROJAVA TARTIŞMASI


ABİDİN YAĞMUR

 

HDP Mersin İl Başkanlığı ile Tevgera Jinên Azad (TJA) üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye’nin kuzeyindeki Rojova bölgesinde yürüttüğü operasyonları protesto etmek için dün öğleden sonra parti binası önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Grubu, parti binasının bulunduğu işhanının girişinde durduran polis ekipleri grubun sokağa çıkmasına izin vermedi.

Bu sırada Yeşil ve Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan ve HDP Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş ile polis yetkilileri arasın tartışmalar yaşandı.

HDP üyeleri basın açıklamasını yapmakta ısrar ederken polis yetkilileri de işhanının önünü açmamakta ve grubu sokağa bırakmamakta ısrar etti.

Yeşil ve Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Rojova’da yaşananların duyulmaması için basın açıklaması yapılmasına izin verilmediğini öne sürerken polis yetkilileri “Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonlarına katliam diyemezsiniz. Bizim görevimiz suçu önlemek” dedi.

Milletvekili Ali Bozan’ın “Neyin suç olup olmadığına siz karar veremezsiniz” demesi üzerine de polis yetkilisi “Buyurun istediğiniz mahkemeye gidin. Yaptırmıyorum” yanıtı verdi.

Dakikalarca süren tartışmaların ardından polis yetkilileri grubu parti binasına doğru itekledi. Bu sırada yaşanan karmaşada arada kalan HDP Mersin İl Eş Başkanı Bedriye Kuş’un ayağı zedelendi. Milletvekili Ali Bozan ile polisler arasında da itiş kakış yaşandı.

Polis yetkilileri ile milletvekili Ali Bozan arasındaki Rojova tartışması müdahaleden sonra da devam etti. Grup daha sonra “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” şeklinde sloganlar atarak parti binasına çıktı.


  YEŞİL SOL PARTİ MİLLETVEKİLİ İLE POLİS AMİRLERİ ARASINDA ROJAVA TARTIŞMASI