Büyükşehir Kurban Bayramı’na hazır | Güney Gazetesi Mersin

Büyükşehir Kurban Bayramı’na hazır

Yaklaşan Kurban Bayramı’nı vatandaşların huzurlu, güvenli ve mutlu bir şekilde geçirmesi için günler öncesinden çalışmalara başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleri ile Mersin’i bayrama hazırladı.

Büyükşehir Kurban Bayramı’na hazır


Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Mersinlilerin bayramlarını en güzel şekilde geçirebilmesi için çalışmalarını tamamlayan ekipler, bayram süresince de vatandaşlardan gelecek istek, talep ve şikayetler doğrultusunda 7/24 çalışmalarını sürdürecek. Kent genelinde yürütülen temizlik, dezenfeksiyon ve kent estetiği çalışmalarıyla da Mersinliler bayramı tertemiz bir kentte karşılayacak.

Mersinlilerin sağlıklı ve hijyenik ortamda kurban vecibelerini yerine getirmeleri için günler öncesinden hazırlıklara başlayan Tarımsal Hizmetler Dairesi, 5 mezbaha ve 18 mobil kesim ünitesi kullanıma hazır hale getirdi. Vatandaşlar detaylı bilgi için Alo 185’ten bilgi alabilecek.

 

BAYRAM BOYUNCA ULAŞIM ÜCRETSİZ

 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını huzurlu, rahat ve sorunsuz şekilde yapabilmeleri için çalışacak. Kurban Bayramı’nda vatandaşların dost ve akrabalarıyla bir araya gelebilmelerini sağlamak amacıyla; 28 Haziran Çarşamba gününden itibaren tüm bayram süresi boyunca, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat uygulaması devam edecek.

 

MEZARLIK ZİYARETLERİ İÇİN ÜCRETSİZ SERVİS KALKACAK

 

Mersin Büyükşehir, Kurban Bayramı’nda arife, 1. ve 2. günü mezarlıklara ücretsiz ulaşım da sağlayarak vatandaşların kaybettikleri yakınlarını ziyaret etmeleri için kolaylık sağlıyor. Mezarlık servisleri kapsamında Tarsus’ta Merkez, Eshab-ı Kehf ve Sucular Mezarlığı’na servis hizmeti sunulacak. Makam Cami’nden 07.00-16.00 arası her saat başı kalkacak olan servis Merkez Mezarlık, Üçgen Çarşı, Halk Eğitim, Cengiz Topel, Cetvel Köprüsü, Büyük Carrefour, Tuğralı Kavşak, Eshab-ı Kehf’ten geçerek Sucular Mezarlığı’na gidecek. Sucular Mezarlığı’ndan ise saat 08.00-17.00 arası her saat başı servis kalkacak. (Haber Merkezi)