Ormanlık alanlara giriş yasağı | Güney Gazetesi Mersin

Ormanlık alanlara giriş yasağı

Mersin Valiliği yaz sıcaklarının başlaması ile birlikte 1 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında Mersin’de ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Ormanlık alanlara giriş yasağı


 

ELVAN KONUK

Mersin Valiliği orman yangınlarının önlenmesine yönelik kararı valilik sitesinden duyurdu.

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte sıcaklık değerlerinin artacağı ve buna dayalı olarak Mersin’de orman yangınlarının ortaya çıkabileceğinin değerlendirildiği açıklamada il sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişlerin 1 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasında yasaklandığı belirtildi. Bu tarihler arasında ormanlık alanlara sadece görevlendirilmiş yetkililer girebileceği söylenirken yasaklara uymayanlar için idari ve adli işlem başlatılacağı duyuruldu.

 

YANGINLARA KARŞI TEDBİR ALINACAK

 

Tarım ve Orman Bakanlığınca kiraya verilen piknik ve mesire yerleri işleticilerinin yangınlarına karşı her alacağı tedbirlerin denetleneceği vurgulanırken yasakla ilgili şu hükümlere yer verildi:

“Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaktır.

Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır.

Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar hatlarının özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacaklardır.

Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini hazır bulunduracaklardır.”