“Acı bir durum” | Güney Gazetesi Mersin

“Acı bir durum”

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Mustafa Secerlioğlu önümüzdeki sezon maçlarını Mersin’de yapmayı tercih etmediklerini ancak ilçedeki salonun depremde hasar görmesi nedeniyle mecbur olduklarını belirterek “400 bin kişinin yaşadığı il olacak bir şehirde maç oynanacak bir tane salon yok” dedi.

“Acı bir durum”


HASAN KÜÇÜK

 

Önümüzdeki sezon Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek Tarsuslu perilerin Başantrenörü Mustafa Secerlioğlu, Tarsus’ta maç oynayabilecekleri bir salon olmaması nedeniyle önümüzdeki i sezon maçlarını yine Mersin’de oynayacaklarını söyledi. Secerlioğlu, “İlk devre maçları bitene kadar Tarsus’ta salon inşa edilebilir diye bir umudum vardı ama olmadı.  Belediyemiz bir salon yapacaktı ama başlanamadı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün resmi maçları oynattığı salon için yıkım kararı alındı. Onun için Tarsus’ta maçları oynayabileceğimiz hiçbir salon yok. Mecburen maçları Mersin’de oynayacağız. Antrenmanları da Mersin’de yapacağımız için mecburen Mersin’de ikamet edeceğiz. Sürekli git gel yapmak bizimi için çok sıkıntılı olur” dedi.

 

 

“BİR AN ÖNCE SALON İNŞA EDİLMELİ”

Tarsus takımı olduklarını bu durumun tercih ettikleri bir şey olmadığını vurgulayan Secerlioğlu şunları söyledi: “Tarsus’ta oynamak istiyoruz ama maalesef salon yok. Ne kadar acı bir durum. 400 bin kişinin yaşadığı il olacak bir şehirde şu anda maç oynanacak bir tane salon yok. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bir an önce yeni salona inşa etmesi lazım.  İl olacak deniliyor. Bir ilin spor salonu olmaz olur mu?. Tamam deprem oldu salonun kolanları çatladı ama bir an önce yapılabilirdi. 3 ayda çok fazla inşaat yapılabiliyor. 2 ayda bir salon yapılabilir. Bu çok aman aman bir iş değil.”