Şansı değerlendiremedi: 2-3 | Güney Gazetesi Mersin

Şansı değerlendiremedi: 2-3

Yenişehir İdman Yurdu, Aksaray’da oynanan U15 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe finalinde Sorgun Belediyespor’a 3-2 mağlup oldu

Şansı değerlendiremedi: 2-3


HASAN KÜÇÜK

 Aksaray oynanan U15 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçında Yozgat ekibi Sorgun Belediyepor karşısında öne geçmesine rağmen rakibine 2-3 mağlup olan Yenişehir İdman Yurdu, 2. Kademe maçlarına katılma fırsatını değerlendiremedi.

8-11 Haziran tarihleri arasında Nevşehir’de oynanan U15 Türkiye şampiyonası finalinde Sorgun Belediyespor’u penaltı atışları sonunda yenen Konya Öntur Havzanspor, maçta usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 4-0 hükmen mağlup sayılmış ve şampiyonluğu iptal edilmişti. Bu grupta şampiyonun belirlenmesi için Sorgun Belediyespor ile Mersin Yenişehir İdmanyurdu’nun tek maç eleme usulü karşılaşmasına karar verilmişti. Şampiyonun belirlenmesi için iki takım Aksaray Dağılgan1 No’lu Sahasında karşı karşıya geldi. Maçta 1-0 geriye düşen Yenişehir İdman Yurdu daha sonra bulduğu gollerde ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. İkinci yarıya her iki takımda temkinli başlarken Sorgun Belediyesporlu bir oyuncunun ceza sahasında düşürülmesi sonrasında hakem penaltı noktasını gösterdi. Yozgat ekibi penaltı atışını gole çevirerek beraberliği yakaladı. Ekibimizin öne geçme çabası sonuç vermezken daha etkili oynayan Sorgun Belediyespor bulduğu golle durumu 2-3 yaptı. Karşılaşmayı 2-3 kazanan Sorgun Belediyespor şampiyon oldu ve 2. kademe maçlarına katılmaya hak kazandı. Yenişehir İdman Yurdu Teknik Direktörü Bülent Alıcı, “Konya Öntur Havzan’ın hükmen mağlup olması ile bize bir şans doğmuştu. Şampiyon olarak 2. Kademe maçlarıma katılmak istiyorduk ama olmadı. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Grup maçlarında başarılar dileriz” dedi.