Mersin hakkını istiyor | Güney Gazetesi Mersin

Mersin hakkını istiyor

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Mersin’in 200 bin kadar depremzede ile 400 bin civarında yabancı uyruklu misafire ev sahipliği yaptığını ancak hükümetten destek görmediğini belirterek “İçmesuyu şebekeleri yetmiyor, yollar yetmiyor, kanalizasyonlar, arıtma sistemleri yetmiyor. Mersin üretiyor, altıncı sırada vergi veriyor. Bunun karşılığı bu değil” dedi. 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere hazır olduklarını da vurgulayan Seçer, “31 Mart 2024’te Allah kerim. Pehlivanlar mindere çıkar. Kimse minderden kaçmasın ama. Bizleri eleştirilenler mindere. Halk notunu versin. Öyle yüksekten atmak yok” ifadelerini kullandı.

Mersin hakkını istiyor


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Çamlıyayla ilçesinde yaptırdığı katlı otopark ve pazaryeri törenle hizmete alındı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Mersin’in resmi nüfusunun 1 milyon 970 bin olduğunu ancak şehirde şu an 2 milyon 600 bin insanın yaşadığını vurguladı.

 

“MERSİN’E KAYNAK AKTARILMALI”

 

Seçer, “Sadece resmi nüfusumuz değil, bizim canımız 200 bin civarında depremzedemize de hizmet veriyoruz. Bunun yanında Suriyelisi, Kuzey Iraklısı, Afganlısı, Rusu, Ukraynalısı farklı uyruklardan 600 bin civarında insanın Mersin’de yaşadığını da belirtelim. Bu çağrımı her yerde tekrarlayacağım. Çünkü gittiğim her yerde insanlar benden yatırım istiyor. İçmesuyu şebekeleri yetmiyor, yollar yetmiyor, kanalizasyonlar, arıtma sistemleri yetmiyor. Bu gerçeği görüp iyi bir planlamayla bölgeye kaynak aktararak, belediyeyse belediyeye bu kaynağı aktararak, diğer kurumlarsa diğer kurumlara kaynak aktarılarak Mersin’in yeni yatırımlarının önünün açılması lazım” dedi.

 

“NEYİMİZ EKSİK? NEDEN BİZİM METROMUZ YOK”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gündeminin, gecesinin, gündüzünün Mersin olduğunu ifade eden Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her yerde, her ortamda siyasette, televizyonda, mecliste Mersin. Mersin Hak ettiği değeri alacak. Mersin üretiyor, altıncı sırada vergi veriyor. Bunun karşılığı bu değil. Daha fazla yatırım, daha fazla altyapı, merkezi hükümetin Mersin’e daha fazla bakması, insanların refah seviyesinin artması, temiz çevre, metro. Neyimiz eksik Ankara’dan, İstanbul’dan, Bursa’dan. Neden bizim metromuz yok? Neden metroya destek olunmuyor? Ben CHP’li belediye başkanıyım. Bir kez daha söylüyorum, herkesin belediye başkanıyım. Ak Partilinin de MHP’linin de İyi Partilinin de HDP’linin de belediye başkanıyım. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan hizmetlerimizi devam ettirmek zorundayız. Bizler emanetçiyiz. Önemli olan görev süremiz bittiğinde başımızın dik, alnımızın açık, vicdanımızın rahat olması.”

 

“ÖYLE YÜKSEKTEN ATMAK YOK”

 

Görevde oldukları 4 yılı başı dik, alnı açık şekilde geçirdiğini, görev döneminin son anına kadar da gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğini ifaden Vahap Seçer,  “31 Mart 2024’te Allah kerim. Pehlivanlar mindere çıkar. Kimse minderden kaçmasın ama. Herkes mindere. Bizleri eleştirilenler mindere. Halk notunu versin. Öyle yüksekten atmak yok. Çıkacaklar, CHP’nin adayı, diğer partilerin adayı, projelerini anlatacaklar, halktan destek isteyecekler. Bizler hazır ve nazırız. Yaptığımız hizmetlerden, halka bakışımızdan, anlayışımızdan, kalbimizden, ruhumuzdan, vicdanımızdan eminiz. Kafamızı yastığa koyduğumuz zaman çok şükür rahat uyuyoruz, mışıl mışıl da uyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN’İN DEĞERİNİ ANLATALIM”

 

 

Mersin’de belediye başkanlığı yapmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mersin bir kültür mozaiği. Türkiye’nin özeti Mersin. Mersin demek kardeşlik ve huzur demek. O zaman Türkiye demek. Mersin’in kıymetinin bilinmesi lazım. Mersin’i tanıtmamız lazım. Mersin’in her köşesini anlatmamız lazım. Mersin’den çok beyinler yetişiyor. Türkiye’nin her yerinde, dünyanın her yerinde Mersin’i, Tarsus’u anlatsınlar. Tarsus başlı başına bir değer. Bir tarih, bir kültür zenginliğinin beşiği Tarsus. Bu değerleri anlatalım.”

 

GÜLCAN KIŞ: SİZİN PARANIZA SAHİP ÇIKTI

 

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da Vahap Seçer yönetiminde Mersin Büyükşehir Belediyesinin mali disiplini sağladığını, 13 ilçeye eşit hizmet götürdüğünü belirterek “Tüm bunların nasıl zor şartlarda yapıldığını hepimiz gördük. Belediyenin yatırım yapmasını, proje yapmasını geciktirmek için nice siyasi oyunlar oynandığını gördük. Ama tüm olumsuzluklara rağmen Vahap Seçer bir yandan yatırım yaptı, bir yandan tesis yaptı, bir yandan borç ödedi.  Bunları yaparken kentlerde, köylerde yoksulları, kadınları, gençleri, emeklileri, engellileri ihmal etmedi. Sizin paranıza son kuruşuna kadar sahip çıktı, son kuruşuna kadar halka hizmet için harcadı” ifadelerini kullandı.