ÇBK’dan 4 transfer | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’dan 4 transfer

ÇBK’dan 4 transfer


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekibi Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi yeni sezon kadro yapılanması doğrultusunda Beretta Famila Schio'da forma giyen Marina Mabrey ile milli takımımızda da forma giyen Şuğranur Sönmez, Melis Gülcan ve eski oyuncusu Meltem Avcı’yı kadrosuna kattı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekibi Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi yeni sezon kadro yapılanması doğrultusunda İtalyan ekibi Beretta Famila Schio'da forma giyen Marina Mabrey ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Amerikan asıllı İtalyan vatandaşı olan 26 yaşında 1.80 cm boyundaki Marina Mabrey  her iki guard pozisyonunda oynayabiliyor. Mabrey, geçen sezon Eurolig Women'da İtalyan ekibi Famila ile 547 dakika parkede kalarak 273 sayı kaydetti.

 

 

ŞUĞRANUR SÖNMEZ ÇBK’DA

Turuncu lacivertli ekip Melikgazi Kayseri Basketbol'da forma giyen Milli basketçi Şuğranur Sönmez ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Sönmez, Kayseri’de çıktığı 26 maçta 12 saat 57 dakika görev alarak 238 sayı kaydetti. 22 yaşındaki genç oyuncu 1.83 cm boyunda ve kısa forvet pozisyonunda parkeye çıkıyor.

 

 

MİLLİ BASKETÇİ MELİS MERSİN EKİBİNDE

Transfer çalışmalarını sürdüren ÇBK, Milli Takımda da forma giyen Melis Gülcan ile  1 yıllık sözleşme imzaladı.

ÇBK'dan yapılan açıklamada "Organizasyonumuz yeni sezon kadro yapılanmamız doğrultusunda Milli Takımımızda da forma giyen ve forvet pozisyonunda oynayan Melis Gülcan ile 1 yıllık sözleşme imzaladı" ifadeleri kullanıldı. 27 yaşında ve 1.87 cm boyundaki oyuncu kısa forvet pozisyonunda oynamakta.

 

ESKİ OYUNCU YENİDEN ÇBK DEDİ

Transferi sıkı tutan ÇBK, daha önce de takımda forma giyen Meltem Avcı ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

26 yaşında 1,88 cm boyunda olan ve uzun forvet pozisyonunda oynayan Meltem Avcı, 2018-2019 ve 2019 - 2020 sezonlarında da ÇBK'da forma giymişti. Avcı, geçen sezon OGM Ormanspor formasıyla çıktığı 37 maçta 12 saat 22 dakika 36 saniye parkede kalarak 217 sayı kaydetti.