“MSK’yı Süper Lig’e çıkarmak istiyorum” | Güney Gazetesi Mersin

“MSK’yı Süper Lig’e çıkarmak istiyorum”

“MSK’yı Süper Lig’e çıkarmak istiyorum”


Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden ve play--off yarı finalinde elenerek Süper Lig'e çıkma hayalini önümüzdeki sezona bırakan Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı’nı (MSK) önümüzdeki sezonda yeniden çalıştıracak olan Başantrenör Semih Soğuksu, kısa vadeli hedefinin Carattaları Süper Lig’e çıkarmak olduğunu söyledi.

MSK Başantrenörü Semih Soğuksu Sporanalitik’e yaptığı açıklamalarda agresif olmayan, kolay kolay sinirlenmeyen anlayışlı biri olduğunu ancak antrenman ve maç anında biraz fazla azimli ve hırslı olduğunu söyledi. Kaybetmeyi sevmediğini anlatan Soğuksu “Yerinde sekmeyi, boşa zaman geçirmeyi, hedeflere bir an önce ulaşmayı, oyuncularımı da bu hedeflere ulaşma konusunda zorlamayı seviyorum. Bu bir antrenörlük tarzı. Bireysel antrenman da olsa, takım antrenmanı da olsa, eksikler de olsa, hep maç temposunda antrenman yaptırmayı, aynı şekilde maçlarda da eksik, sakatlıklar da olsa hep kazanma odaklı olmayı seviyorum” ifadelerini kullandı.

 

“UZUN VADEDE A MİLLİ TAKIM ANTRRENÖRÜ OLMAK İSTİYORUM”

Bu durumun ister istemez kendisini sahada biraz agresif yaptığını anlatan Soğuksu, kariyer hedefleri ile ilgili ise “Kısa, orta ve uzun vade planlar yapıyorum. Kısa vadede Mersin MSK'yı Süper Lig'e taşımak istiyorum. Sabah-akşam bu hedef doğrultusunda çalışıyorum. Orta vadede ise Süper Lig'de takım çalıştırmayı, bu rekabete orada ortak olmayı istiyorum. Kesinlikle orada olacağıma inanıyorum. Uzun vadede altyapılarda defalarca gururla temsil ettiğim ülkemin A Milli Takım antrenörü olmak istiyorum” dedi.

TBL'de en iyi taraftarı olan takımlardan biri olduklarını belirten Soğuksu “Taraftarlarımız her maç rakip seçmeden bizleri destekliyor ve salonu dolduruyorlar. Bizlere ekstra itici güç oluyorlar, güzel bir atmosfer yaratıyorlar. Onlara bu destek için kendim ve kulübüm adına minnettarız” dedi. (Haber Merkezi)