| Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir Belediye Meclisi toplantısında Meclis Üyesi Hacı Bayram Battı, Eğriçam Mahallesi’ndeki çöp konteynerlerinin düzenlenmesi konusunu gündeme getirdi.  “Büyük mahallelerde 5-10 milyonluk dairelerde oturup da varoşlara bakmak çok hoş durmuyor” diyen meclis üyesi bir dokundu, belediye başkanı Abdullah Özyiğit’ten bin ah işitti!




 

 

 

ELVAN KONUK

Kurban Bayramının ardından kentin birçok noktasında çevre kirliliği ile ilgili paylaşılan fotoğraflar çöp sorununu gözler önüne sermişti. Konu Yenişehir Belediye Meclisinde de gündeme geldi. Meclis üyesi Hacı Bayram Battı, “Eğriçam’la ilgili temizlik ve çöp konusunda bir konu görüşmüştük. Hemen ilgileneceklerini söylediler. Ne yazık ki hiçbir bürokrat arkadaş ilgilenmedi. Olduğu gibi duruyor. Büyük mahallelerde 5-10 milyonluk dairelerde oturup da varoşlara bakmak çok hoş durmuyor. Çünkü görmüyorlar orayı. Defalarca söylememe rağmen Eğriçam çöp bidonlarının, temizliğin, kent estetiğinin olmadığı çok kötü Suriyeli bir mahalleye dönüşmüş durumda. Mahalleye de gidemiyorum, problemler hat safhaya gelmiş” dedi.

 

“ÇÖPLER BOŞ YANINDA YIĞINLAR VAR"

 

Meclis üyesi Battı’ya Eğriçam’daki kirliliği yerinde tetkik etme teklifinde bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bu özellikle Eğriçam’da karşılaştığımız bir durum. Vatandaşlar genellikle çöpleri çöp konteynerlerinin dışına koyup bırakıp gidiyor. Ya da arabadan mı atıyor ne yapıyorsa konteyner boş ama yanında yığınlar var. Kentimizde özellikle Kurban Bayramı’nın yaşanmasından sonra izlenimler bize kadar ulaştı, bazı sosyal medya ve iletişim kanallarından. Toplama ve temiz tutma noktasında belediyemizin sorumluluğu var ancak kirletmeme noktasında da vatandaşımızın halkımızın o desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

“BU İŞİ EĞİTİMLE ÇÖZECEĞİZ”

 

Sıfır atık şirketinde atık ayrıştırma tesisi kurduklarını belirten Özyiğit, yurtdışındaki kardeş şehir ziyaretinden izlenimlerini aktardı. Orada çöp eğitiminin kreşte başladığına ve çöplerini ayrıştırmadan atanlara para cezası uygulandığını aktaran Özyiğit, Biz ise şöyle bir lüksü yaşıyoruz. “Benim kirletme özgürlüğüm var” diyorlar.  Yürüyüş yollarında görüyoruz, sabah arkadaşlarımız 7’de göreve başlıyor. Erken giderseniz yürüyüş yoluna bir bakmışsınız akşam çekirdek yenmiş yere atılmış, çöp poşeti yere atılmış, kola şişesi yerde. Biz de bu işi 40 yaşında 30 yaşında 50 yaşında öğretmeye anlatmaya çalışıyoruz demek ki bu işin temeli kreşmiş. Oraya doğru gideceğiz ki bu işi eğitimle çözeceğiz. Toplama ve temiz tutma noktasında belediyemizin sorumluluğu var ancak kirletmeme noktasında da vatandaşımızın halkımızın o desteğine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.