Spor zamanı | Güney Gazetesi Mersin

Spor zamanı

Vali Ali Hamza Pehlivan GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’nda bu yılki hedefin 65 bin olduğunu vurgulayarak “Gençler sporla vakit geçirirken yetenekli çocukları da Türk sporuna kazandırıyoruz” dedi.

Spor zamanı


HASAN KÜÇÜK

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 85. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’nın açılışı yapıldı. Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’nda bu yıl 79 ayrı tesiste 35 farklı branşta 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlere ücretsiz spor kursu verilecek.

 

Edip Buran Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılışta konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2013’ten önce sadece yaz döneminde gerçekleşen uygulamanın bu tarihten sonra yıl boyunca okullarda devam ettiğini kaydetti. Ülkede olduğu gibi Mersin’de tesis sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Vali Pehlivan, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müze bağlı 78 tesisimiz var. Yerel yönetimler ve özel sektörle birlikte tesis sayımız 100’ü geçiyor. Gençlerimiz ve çocuklarımız bu tesislerde spor yapıyor. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

“YETENEKLİ ÇOCUKLARIMIZI TÜRK SPORUNA KAZANDIRIYORUZ”

 

Bu uygulamaya geçen yıl 50 bin kişi iştirak ederken bu yıl 65 bin başvurunun bulunduğunu anlatan Pehlivan, “Spor demek sağlık demektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi zihinsel ve psikolojik gelişimine katkı sağlamak ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak demektir.  Bunun için sporun yaşam tarzı ve alışkanlık haline getirilmesi için gayret sarfediyoruz. Gençlerimiz sporla vakit geçirirken yetenekli çocuklarımızı Türk sporuna kazandırmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

DEMİR: SPORCU PARAYLA DEĞİL UMUTLA KOŞAR

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise “GSB Spor Okullarımızda 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlerimiz için 13 ilçemizde, 35 farklı branşta İl müdürlüğümüze bağlı 79 ayrı tesisimizde alanlarında deneyimli 114 kurum antrenörümüz tarafından ücretsiz eğitim verilecek” dedi.

Kurumlarının spor hizmetinin yanında barınma, eğitim, kültür ve sanat alanında da eğitimler verdiğini vurgulayan Demir, “Spor yapan bir nesil aklını kiralamaz, satmaz. Bizler ne kadar gencin gözünü açarsak, o kadar gencimizi Türk sporuna kazandırarak kötü alışkanlıklardan uzaklaştırabiliriz. Sporcu cebinde parayla koşamaz; Kalbinde umutla, kafasında hayalleriyle koşar. Bu yüzden çocuklarımızı ve gençlerimizi iyi donatarak ülkemizin geleceğini iyi kurgulamamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Avrupa ve dünya şampiyonu sporculara ödüllerin verilmesinin ardından tören ritmik cimnastik, güreş, harika çocuklar Anaokulu, küçükler ritmik cimnastik, karate, halk oyunları ve trampolin gösterileri ile sona erdi.