“Uçuk rakamların düşmesini bekliyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Uçuk rakamların düşmesini bekliyoruz”

Silifke Belediyespor iç ve dış transferde 14 oyuncu ile anlaştı

“Uçuk rakamların düşmesini bekliyoruz”


HASAN KÜÇÜK

 

Önümüzdeki sezon TFF 3. Ligi’nde mücadele edecek Silifke Belediyespor’da Teknik Direktör Muzaffer Tozlu ile yola devam etme kararının alınmasının ardından iç ve dış transferde de 14 futbolcu ile anlaştı. Futbolcuların önümüzdeki hafta kamuoyuna açıklanması beklenirken Teknik Direktör Muzaffer Tozlu, transferdeki yüksek rakamlardan dert yanarak bu nedenle 2. Lig transferlerin bitmesinin ardından diğer oyuncuları takıma katmayı planladıklarını söyledi. Tozlu, Güney’e yaptığı açıklamada, transfer çalışmalarının iyi ancak piyasanın çok yüksek olması nedeniyle yavaş ilerlediğini söyledi. Uçuk rakamlar nedeniyle biraz fazla araştırdıklarını ifade eden Tozlu, “2. Lig  transfer dönemi bitsin. 2. Lig kampları felan başlasın. Piyasa biraz düşecek. Onu bekliyoruz. Yoksa futbolcular 500-600 bin TL’den aşağı ağzını açmıyor. 1 milyon TL isteyen oyuncular var. Piyasa yüksek. Piyasanın oturmasını bekliyoruz. BAL’da afaki para koyan 13-14 kulüp var. Yüksek paralar harcıyorlar. Öyle olunca normal bir oyuncuda yüksek para istiyor” dedi.

 

“İÇ VE DIŞ TRANSFERDE 14 OYUNCU İLE ANLAŞTIK”

Federasyonun kriterleri değiştirmesinin de fiyatların yükselmesine etki ettiğini anlatan Tozlu, “3.ligde 21 kişilik müsabaka İsim Listesine 01.01.2001 ve daha sonra doğmuş en az 6 amatör veya profesyonel futbolcunun yazılması zorunluğu getirildi. Böyle olunca küçük yaştaki oyuncular bile limitlerini artırdılar. Eski takımdan kalan 7 oyuncumuz var. Diğerleri yüksek para istedikleri için bizimle anlaşmadılar. Yaş kriterlerinden dolayı bizim gönderdiğimiz oyuncularda oldu” şeklinde konuştu.

Bayram tatili uzayınca hamle yapamadıklarını anlatan Tozlu, İç transferde 7 oyuncunun yanında dış transferde de 7 oyuncu ile anlaştıklarını vurguladı. Tozlu, “4 tane alt yapıdan gelen oyuncumuz var. Görüşmeleri sürdürdüğümüz fiyatta anlaşamadığımız ve cevap beklediğimiz oyuncular var. Bu oyuncular henüz dönüş yapmadılar. Doğal olarak başka kulüplerde de görüşüyorlar. 2. Lige gitmek isteyenler var. Önümüzdeki hafta içinde her şey netleşir. Anlaştığımız oyuncuları önümüzdeki günlerde açıklarız” şeklinde konuştu.

 

KAMP AĞUSTOS’TA  

Ağustos ayı başında top başı yapacaklarını ifade eden Tozlu, “Ankara Kızılcahamam veya Afyonkarahisar’a da kamp yapacağız. Gideceğimiz tarihlerde hazırlık maçları yapmamız için gelecek takım sayısı nedeniyle kamp tarihimiz tam net değil”

Transfer bütçelerinin tam belli olmadığını anlatan Tozlu şunları söyledi: Bütçe için sponsorlarla yöneticilerimizin görüşmeleri sürüyor. Sponsorlar tamam bütçenizin bit kısmını karşılayacağız derlerse değerlendirilecektir. Tam net bir şey belli değil. Ama sonuçta bu takım 3. Lige çıkmış bir takım. Birileri bir katkı yapacak ama ne şekilde ne kadar yapacak belli değil. Onları yönetimimiz ve Belediye başkanımız halleder. Biraz zaman lazım. Güzel şeyler yapılacaktır.”