Başarır’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: <br> “Ne işe yarıyorsun?” | Güney Gazetesi Mersin

Başarır’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a:
“Ne işe yarıyorsun?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Türkiye’nin büyük bir çoğunluğu maalesef beslenemiyor. Ama bir sosyal devlette devletin halkına verebileceği iki temel unsur var. Beslenme ve barınma. Sen ikisini de veremiyorsan ne işe yarıyorsun?” diye seslendi.

Başarır’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: <br> “Ne işe yarıyorsun?”


ELVAN KONUK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün kira artış sınırının yüzde 25 olarak uygulanmaya devam edeceği açıklamasını yapmıştı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV’de yayınlanan Buket Güler ve Barış Terkoğlu ile Gündem Özel programına katılarak iktidara sert eleştirilerde bulundu. Başarır, “Cumhurbaşkanının seçim kampanyasından önce ve seçim kampanyasında söylediklerini, vaat ettiklerini gördüğümüz zaman sanki bu ülkeyi bir başkasının yönettiğini düşünüyorduk. Yani 21 yıldır bu ülkeyi bir başka partinin genel başkanı yönetiyor, Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefette olduğunu düşünüyorduk. Bugün de aynı şeyi yapıyor aslında, 2 gündür özellikle kentlerde yaşayan avukat, bankacı genç mühendis kardeşlerimle konuşuyorum. Bunların kimisi evli, kimi iki maaş alıyor kimisi tek maaş alıyor. Şu anda yaşadıkları en büyük sorun ve kabus ev kirası” dedi.

Türkiye’de barınma sorununun gün geçtikçe büyüdüğüne dikkat çeken Başarır, “Kiralara yüzde 25 artış yapıp geçiştiremiyorsun, 5 yıl içerisinde bu süre doluyor, kira tespit davaları açılıyor. Kira tespit davalarıyla birlikte tahliye davalarına geçiliyor. Bu insanlar kapının önüne konulduğu zaman bugün 7 bin liraya oturdukları evin çıktıkları zaman rayici 30 bin lira. Zaten 40 bin lira maaş alıyor bunlar, bunun 30 bin lirasını karı koca nasıl verebilir?” ifadelerini kullandı.

Seçimlerde beslenme ve barınma sorunlarına dikkat çektiklerini hatırlatan Başarır, “Cumhurbaşkanı kira sorunlarının olduğunu biliyor barınma, beslenme sorunlarının olduğunu biliyor. Çok önemli Türkiye’nin büyük bir çoğunluğu maalesef beslenemiyor. Ama bir sosyal devlette devletin halkına verebileceği iki temel unsur var; beslenme ve barınma. Sen ikisini de veremiyorsan ne işe yarıyorsun?” diye konuştu.