“Çöplerde gezecek halimiz yok” | Güney Gazetesi Mersin

“Çöplerde gezecek halimiz yok”

Tarsus Belediyesi Meclis toplantısında Kulak mahallesinde devlet arazilerine ekim yapan çiftçilerle ilgili geçtiğimiz hafta yayınlanan “CHP’li belediye başkanının zorbalığı” ifadesinin olduğu bir haber izlettirildi. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, olayın iç yüzünü anlattı. Bazı meclis üyelerinin eleştiri kültürlerini bir yana bırakması gerektiğine vurgu yapan Bozdoğan, “Eleştirilerinizi arkamızdan değil yanımızdayken yapın. O zaman da bizim elbette bir söz hakkımız olur. Biz öyle video çekimi yapacak insanlar değiliz. Buna zaman da kaybetmeyiz. Çöplerde gezecek halimiz de yok denetleriz sadece” diye konuştu.

“Çöplerde gezecek halimiz yok”


 

ABİDİN YAĞMUR / ELVAN KONUK

Tarsus Belediye Meclis toplantısında Başkan Haluk Bozdoğan, belediyeye yönelik eleştiri haberlerini izlettirdi. “CHP’li başkandan arazi zorbalığı! Çiftçinin Hazine arazisi mücadelesi” başlıklı haberin iç yüzünü anlatan Bozdoğan, “ O olayda Kulak köyünde ekim yapan arkadaşları çağırdım. Emlak İstimlak Müdürü İmar Müdürü hepsi de tek tek hatta başkan yardımcılarımı da odaya alarak durumu izah ettik. Buranın belediyenin hizmet alanı olduğunu bu ekimi yapmamaları gerektiğini şuan son ürünlerinin de marul olduğunu marul bittiği zaman oradan çıkmalarını istedik. Diğer arkadaşımız da karpuz ekimi yapmıştı, Mayıs’ın sonuna kadar izin verin çıkacağız dediler. Ayrıca ecrimisil kimseye ödemiyorlar. 30 yıldır bu hikaye var. Birilerinin yandaşlarına peşkeş çekilmiş yerler. Arkadaşlarla anlaştık tamam dediler. Marulu kaldırdılar hemen tekrar ekim yapmaya başladılar” dedi.

 

“BURAYI BİZ DEĞİL KAYMAKAMLIK BOŞALTTI”

 

Daha sonra Tarsus Kaymakamlığı’na konuyla ilgili yazı yazdıklarını dile getiren Bozdoğan, söz konusu bölgeye Tarsus Plajı yapılacağını hatırlattı. Bozdoğan, “Tarsus kaymakamlığına belediye olarak biz burayı alamadık diye yazdık. Burayı kaymakamlık boşalttı, Tarsus belediyesi değil. Bilmeyen meclis üyeleri var çünkü onların hepsinin bilmesini istiyorum. Televizyon kanalını çağıran arkadaşlaradır benim sözlerim. Burayı Tarsus Kaymakamlığı boşaltıp Tarsus Belediyesine teslim etti” ifadelerini kullandı.

 

“ZORBALIKLA İTHAM EDİLİYORUZ”

 

Haberi yaptıran meclis üyesinde cahil cesareti olduğunu söyleyen Bozdoğan, “Yasal olmayan bir şey yapmıyor Tarsus Belediyesi ama zorba oluyoruz. Zorbalıkla itham ediliyoruz. Tarım yapan insanların ektikleri yerleri ortadan kaldırmakla suçlanıyoruz. Cehalet gerçek bilginin aksine bireyin kendine olan güvenini gerçekten çok arttırıyor. Belediyedeki arkadaşlarım memurlarım işçilerim mesai dışında bile nasıl çalıştıklarını çok iyi biliyorum. Hiçbir şekilde bu şekilde bir algıyı hakketmiyorlar. Bizler çok şeyler duyuyoruz. Hakaretler duyuyoruz, yanlış sözler duyuyoruz ama bildiğimiz bir olay var niteliksiz insanlar ne ölçüde niteliksiz olduklarını hiçbir zaman fark edemezler. Asıl görevlerini, asıl mesleklerini yapmaktan uzaktırlar. En önemlisi nitelikleri eğitimle arttırılırsa aynı niteliksiz insanlar niteliksizliklerinin farkına varmaya başlarlar. O zaman da iş işten geçer” diye konuştu.

 

“BEN SİYASİ OLARAK HİZMET YAPMAM”

 

Hekimlikte 37. yılı geride bıraktığını ifade eden Bozdoğan, Tarsus’un eksikliklerini ortadan kaldırmak için siyasete girdiğini söyledi. Görevde olduğu her dakikanın hesabını vermeye hazır olduğunun altını çizen Bozdoğan, “18. Yüzyılda bütün dünyada bir slogan vardı mutluluk diyorlardı. 19. Yüzyılda özgürlük diyorlardı. 20. Yüzyılda sağlık diyorlar. Belki de 21. Yüzyıla hadsizlik çağı diyecekler. Belki de cahil cesareti diyecekler ama şundan emin olun bazı şeyleri halkımıza dokunarak yaparken bizler anlatma peşinde değildik, anlatmadık. Reklam sonraya kalsın dedik. Ama her yerde karşılıklı, istedikleri şekilde tartışalım dedik. Katıldığımız programlarda her yerde. Neden siz tek bir insanı çağırıyorsunuz konuşturuyorsunuz. Çağırın ya muhalifler vardır farklı düşünenler vardır. Konuşalım ne yapılıyor bunları anlatalım dedik. Ama öyle bir şey ki asla ve asla siyasi olarak hizmet yapmam dedim. Ben hizmetimi yaparım hizmetimi partim teşkilatlarım siyasallaştırır. Halka onlar anlatır dedim. Ben onlara anlatmam dedim, ben hizmetimle anlatırım dedim” şeklinde konuştu.

 

“ARKAMIZDAN DEĞİL YANIMIZDAYKEN ELEŞTİRİN”

 

Tüm meclis üyelerinin eleştiri kültürlerini bir yere bırakarak Tarsus’a yapılacak hizmetlerin önünü kesmemesini isteyen Bozdoğan, şu şekilde konuştu:  

Tarsus’ta 300’ü geçecek açılış gerçekleştirilecek. Ankara ya da başka bir yer Tarsus’a ne yaptı bir onlara bakın ne yaptılar? En son DSİ’den de kanalları ve etrafındaki çalışmaları da belediye olarak biz üzerimize aldık. DSİ dedik yapmıyor kaymakamlığa yazı yazdık artık Tarsus Belediyesi yapsın dedik. Orayı da biz yapacağız.

Ama akşamları whatsaptann “neden sinek ilaçlaması bu kadar kötü gidiyor Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan” diye küfür etmeyin ya. Size kim küfür ettiriyorsa bu görev bizim değil. Bunu ben yapmaya kalkarsam zimmetime para geçirmekten yargılanırım. Tarsus belediyesinin olmayan görevini halka yanlış bir şekilde anlatmayın. Herkesten rica ediyorum biz görevimizi tam eksiksiz yapıyoruz.

İnşallah bu kent il olur, her şeyin hesabını benden sorarlar bizden sorarlar. Ama sizlerden rica ediyorum eleştiriyi karşılıklı olarak yapın yanımızdayken yapın arkamızı döndüğümüz zaman yapmayın. O zaman konuştuğunuz zaman doğruya gitmez yanlışa gider. O zaman da bizim elbette bir söz hakkımız olur. Biz öyle video çekimi yapacak insanlar değiliz. Buna zaman da kaybetmeyiz. Çöplerde gezecek halimiz de yok denetleriz sadece yapılıyor mu yapılmıyor mu?”