“Emekli aç, sesimizi duyun” | Güney Gazetesi Mersin

“Emekli aç, sesimizi duyun”

Mersin’de emekliler TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranını protesto etti. Emekli maaşlarına yapılması planlanan yüzde 19,77’lik zammın yetersiz olacağını vurgulayan yurttaşlar “İktidara sesleniyoruz. Yoksulluğu yalan dolanla bir süre  yönetmeyi beceriyorsunuz, lakin açlık yönetilemez. Emekli aç. Duyun sesimizi ve derhal maaşlarımızı insanca yaşanacak düzeye çekin” dedi.

“Emekli aç, sesimizi duyun”


ELVAN KONUK
 

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı emekli maaşlarına yapılan olan zam haberlerindeyken TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'e göre 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 oldu. Memur ve memur emeklileri sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla yüzde 17,55, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zam verilmesi beklenirken emekliler bu oranın yetersizliğinden dert yandı.

Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen Tüm Emeklilerin Sendikası 2017 Mersin Şubesi üyeleri TÜİK’in verilerini tanımadıklarını hep bir ağızdan haykırdı.

Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat, “TÜİK yine şaşırtmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı TÜİK verilerini görünce nerdeyse zil takıp oynayacaklar. Onlarda biliyor ki; TÜİK verileri sanal. TÜİK, emekliye, çalışana yapılması gereken maaş artışlarını aşağı çekmenin aracı haline gelmiştir. İktidar, alım gücümüzün düşmesini görmezden geliyor.  Sadece son 1 ayda alım gücü yüzde 25 azaldı. Bizim hesabımıza göre ilk 6 aylık dönemde maaşlarımız yüzde 52’nin üzerinde erimiştir” dedi.

 

“İKTİDAR SADAKA TOPLUMU YARATMIŞTIR”

 

Çay simit yemenin bile lüks haline geldiğini vurgulayan Canpolat, “İktidar sadaka toplumu yaratmıştır. Bizler onurlu vatandaşlarız. Sadaka toplumu olmayı zinhar ret ediyoruz. Seçim vaatlerinin sadece oy devşirmek için yapıldığını biz biliyorduk, lakin bu vaatlere kananların göz kapaklarının çapaklarını silmiş olmalarını umuyoruz. Emin olunsun ki, hamasi nutuklarla, devşirme oylarla iktidarınızı sürdüremezsiniz. Bir nebze de olsun vicdanınız varsa bizi dinleyin ve taleplerimizi karşılayın” ifadelerini kullandı.

 

“YOKSULLUĞU YALANLA YÖNETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ”

 

Emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin, yoksulun insanca yaşayacağı maaş zamlarını uygulanmasını talep eden Canpolat, “Bugün emeklilerin büyük çoğunluğu açlık sınırının altında maaş alıyor. Bu durumdan utanılmalıdır Açlık sınırından söz ediyoruz! Ne kadar vahim bir durum. TÜİK'e sesleniyoruz: Elinizi cebimizden çekin. İki elimiz yakanızdadır. İktidara sesleniyoruz: Yoksulluğu yalan dolanla bir süre yönetmeyi beceriyorsunuz, lakin açlık yönetilemez. Emekli aç. Duyun sesimizi ve derhal maaşlarımızı insanca yaşanacak düzeye çekin” diye konuştu.


  “Emekli aç, sesimizi duyun”