“MTSO artık projelerle anılacak” | Güney Gazetesi Mersin

“MTSO artık projelerle anılacak”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının yeni başkanı Hakan Sefa Çakır, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mersin’in sorunlarının Mersin’in dinamiklerinin bir araya gelmesiyle çözülebileceğini ifade eden Çakır, “MTSO’nun isimi artık projelerle anılacak ve bu döneme ve Mersin’e damga vuracak iyi bir projeyle bu dönemi bitirmemiz gerekiyor. Bunu hep beraber yapacağız” dedi.

“MTSO artık projelerle anılacak”


MAYSA DERYAYEVA

 

Önümüzdeki süreçte çok çalışması gerektiğini ve önemli projelere imza atılması gerektiğine dikkat çeken MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Kent dinamikleri bizim için çok önemli, biz bu beraberliği önce yönetim kuruludan başlayarak bugün mecliste de güzel enerjiyle başlayacağız. Bugün yeni bir sayfa açtık. Tüm kent dinamikleri STK’lar, dernekler hep beraber ticaret odasının bu güçlüyle onları da yanımıza alarak birlikte neler yapabiliriz, bizim çok bekleyeceğimiz vaktimiz kalmadı.  Yaz ve tatil olmadan bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor. Önümüzde zorlu süreçlerimiz var, ülkemizin ve dünyanın durumu, iklim krizi o kadar çok konuşulacak konu var ki kendi aramızda tartışacak vaktimizde dahi yok. Onun içinde bu beraberliğimizi birlikte sağlamamız lazım” diye konuştu.

Çakır, Mersin’i iyi noktalara getirebilmek için ortak hareket edilmesinin önemine vurgu yaptı. MTSO’nun yapacağı çalışmaların ve hayata geçireceği projelerin Türkiye’ye örnek olması gerektiğine belirten Çakır, “Mersin’in bu dinamiğini bizim Türkiye’ye yaymamız lazım, Mersin’in kıymetini gerçekten en iyi şekilde bir noktaya getirmemiz lazım. Bize böyle bir değer verilmiş, bu değerin hakkını vermezsek de zarar görürüz. Bu değerin hakkını doğru şekilde verirsek de Türkiye’ye örnek oluruz ve iyi noktalara getiririz. Bunundan sonra projeler konuşacağız. MTSO’nun isimi artık projelerle anılacak ve bu döneme damgasını vuracak ve Mersin’e damgasını vuracak iyi bir projeyle bu dönemi bitirmemiz gerekiyor. Bunu hep beraber yapacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının siyaset ile anılmayacağını ve tüm partilere eşit uzaklıkta davranılacağını söyleyen Çakır, konuşmasına şöyle devam etti:

“MTSO siyaset ile anılmayacak. Odaya geldikten sonra herkes siyasi kimliğini bir kenara koyacak. Her partiye eşit uzaklıkta olmamız lazım, beklentiler yok, herkesin bir düşüncesi olabilir ama o düşünceler odanın dışında, oda kimliğiyle değil, odadaki koltukları kullanarak değil daha iyi noktalara getirmemiz lazım ve bunu temin ediyoruz. Siyasetin üstünde olması lazım, bunu kullanmayacağız, her şey şeffaf olacak, adaletli olacağız. Benim odada bir başkan olma gibi niyetim dahi yoktu. Ben odada dört dönemdir bulunuyorum ve girdiğimden beri yönetim kurulundayım. Geçen dönem başkan yardımcısıydım. Bizim burada beklentimiz başkan olalım değil, bizim derdimiz hizmet, sektörümüze, şehrimize nasıl hizmet edebiliriz onun yanındaydık. Teklifler geliyor vekil olacak mısınız diye. Ben net olarak söyledim. Vekilliği bırakın, bakanlık teklif etseniz enteresan değil.”