“Başarısız olduk” | Güney Gazetesi Mersin

“Başarısız olduk”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listesinden milletvekili olarak seçilen Ekmen, "Esas olan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaktı, kazanamadık; dolayısıyla başarısız olduk” yorumunda bulundu.

“Başarısız olduk”


ELVAN KONUK

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Gazeteci Zübeyde Sarı’nın sunduğu Z Raporu programına katılarak cumhurbaşkanlığı seçimleri ilgili konuştu. Ekmen, “Biz Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmadığımız müddetçe sürecinin başarısız olduğunu düşünenlerdeniz, parti olarak da duruşumuz bu. Mecliste kaç milletvekili ile temsil ediliyor olmak Cumhurbaşkanlığı sisteminin egemen olduğu bir ortamda zannedildiği kadar büyük bir değer oluşturmayabilir. Esas olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaktı. Kazanamadık, dolayısıyla başarısızız. Ortada büyük bir devlet gücüne, büyük bir medya gücüne ve tarihte eşi görülmemiş propaganda baskısına rağmen alınmış yüzde 48 oyun da kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Ama şunu da unutmayalım ki 1 oyla da kaybetmiş olsaydık o kaybettiğimiz 1 oy nedeniyle yine kendimizi başarısız kabul edecektik” dedi.

 

“GEÇMİŞE DÖNEBİLSEYDİM LOGOMUZU SEÇİM PUSULASINA KOYUN DERDİM”

 

DEVA Partisi teşkilatlarıyla 28 Mayıs’tan bu yana düzenli toplantılar yaptıklarını belirten Ekmen, milletvekilliği seçim pusulasında DEVA Partisi logosunun olmamasının duygusal tahribatını yaşadıklarını vurguladı.

Ekmen, “6’lı masa, bir arada olmak, ortak politikalar, ortak öneriler, ortak aday, tek liste, doğru aşamalardı. Ama ben o aşamaları yeniden yaşayacak olsam özellikle logonun pusulaya konulmaması fikrini bugünkü yarattığı etkiyi ölçebilecek olsaydım muhtemelen ‘aynı yolda yürüyelim ama logomuzu buraya koyalım’ derdim.

Deva Partisi açısından ilk seçimde logosunu pusulaya koyamamış olmak, desteklediği Cumhurbaşkanı adayının kaybetmiş olması nedeniyle çok ciddi, olağanüstü bir iç değerlendirme sürecinin oluştuğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.