İş bırakan işçilere destek | Güney Gazetesi Mersin

İş bırakan işçilere destek

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Mersin Hali’nde ücretlerinin iyileştirilmesi için iş bırakan işçileri ziyaret etti, taleplerin karşılanması için ’birlikte mücadele’ mesajı verdi. 

İş bırakan işçilere destek


Mersin Hali’nde meyve, sebze ambalajı ve yüklemesinde çalışan işçiler, ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle dün işbıraktı. Güvencesiz ve sigortasız bir şekilde çalışan işçiler, çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve 450 TL olan yevmiyelerine zam yapılmasını istiyor.

 

 

 

Yeşil Sol Parti Milletvekili Ali Bozan, sabahın erken saatlerinde taleplerinin karşılanmasını isteyen işçileri ziyaret etti. İşçilere yasal haklarına dair bilgi veren Bozan, yevmiye artırımı ve güvenceli iş koşullarının oluşturulmasının oldukça yerinde talepler olduğunu belirtti. İş durdurmak ve grev kararının da işçilerin yasal hakkı olduğunu vurgulayan Milletvekili Bozan, "Taleplerinizin karşılanması için birlikte mücadele edeceğiz" mesajını verdi.

İşçilerin haklı mücadelesini savunduğunu belirten Milletvekili Bozan, “Ülkenin ekonomik koşulları o kadar kötü ki arada asgari ücrete zam yapmak zorunda kalıyorlar. Belki iki ay sonra asgari ücrete zam yapılmadan işçilerin aldığı yevmiye enflasyon ve dolar kuru karşısında daha da eriyip gidecek. Bu sebeple aslında istediğiniz ücret bile yeterli değil” diyerek işçilerin talepleri için gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.(Haber Merkezi)