TİY’den 3 oyuncu transferi daha | Güney Gazetesi Mersin

TİY’den 3 oyuncu transferi daha

TİY’den 3 oyuncu transferi daha


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen sezon yaşadığı maddi sıkıntı nedeniyle transfer tahtasını açamayan ve alt yapı oyuncuları ile çıktığı maçlarda puan alamayarak küme düşen Tarsus İdman Yurdu TFF 3. Ligi’nde var olabilmek için amatördeki genç futbolcuları kadrosuna katmayı sürdürüyor. Transfer yasağı nedeniyle profesyonel kulüplerden futbolcu transferi yapamayan sarı lacivertli ekip iç transfer dahil 18 oyuncunun yanında 3 futbolcuyu daha amatör ekiplerden kadrosuna kattı.

TİY’in altyapısında yetişen ve U14 Milli Takımı seçmeleri yanında Galatasaray tarafından da denemeye çağırılan 15 yaşındaki kanat oyuncu Şervan Talay, Didim Belediyespor’dan 23 yaşındaki Ayetullah Kalkan ve  Çınar Belediyespor’dan 24 yaşındaki Abdullah Akboğa ile sözleşme imzaladı.  

Sağ ve sol kenar mevkinde görev yapan Ayetullah Kalkan Mersin 33 FK, Kaş Belediyespor, Seydikemer Belediyespor, Görükle İpekspor, Araban Belediyespor ve son olarak Didim Belediyespor’da oynarken

Abdullah Akboga ise Elazığspor Altyapısı, Araban Belediyespor, Doğubeyazıt FK, Çizre Serhatspor, Çankırıspor ve Çınar Belediyespor’da oynadı. Futbolcular vefa ve feda diyerek Cumhuriyet ile yaşıt takımları için terinin son damlasına kadar savaşmaya hazır olduklarını ve tüm mücadelesini sahaya yansıtacaklarını kaydetti.